Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad rostas och sallad på couscous och Santoreggia

Grillad rostas och sallad på couscous och Santoreggia är ett smakfyllt recept med saftigt kött och mycket grönsaker. Du gör rätten av bland annat paprika, zucchini, aubergine, sparris, citron och rostas. Perfekt till sommaren och grillen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Skär zucchini och aubergine i skivor. Skär av den nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Strö salt och peppar på grönsakerna. Ringla över oljan. Låt grönsakerna dra ca 30 minuter innan grillning.
  3. Grilla grönsakerna och korven ca 10 minuter tills de får fin färg.
  4. Skär korven i skivor. Blanda grönsakerna och korven med couscousen. Grovhacka koriandern. Rör ner koriander och citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Krydda rostasen med salt och peppar. Grilla rostasen hel över indirekt värme på grillen eller över medelvärme på gasolgrillen till en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila och skär det sedan i skivor.
  6. Servera med couscoussalladen och eventuellt grillade citronhalvor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl couscous
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 8 gröna sparrisar
  • salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g santoreggia
  • 1 kruka färsk koriander
  • skal och saft av 1 citron
  • 900 g rostas
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer