Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pintxos med grönsaker och manchego

Varva ett snyggt torn med aubergine, zucchini och grillad paprika på rostad baguette. Spanska osten manchego är mild men smakrik och passar fint att gratinera dessa pintxos med. Läckra tilltugg!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut baguetteskivorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Stek lök, aubergine- och zucchiniskivor i oljan i en stekpanna tills de blir mjuka. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll av den grillade paprikaröran. 
  5. Fördela grönsakerna på brödskivorna. Lägg på osten. Ställ på en bakpappersklädd plåt. Hit går bra att förbereda.
  6. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält, ca 5 minuter.
  7. Stick in 1 tandpetare i mitten på varje och servera.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera brödet.

717003

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 skivor baguette
  • 1/2 rödlök
  • 8 skivor aubergine
  • 8 skivor zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 burk grillad röd och gul paprika (à 290 g)
  • 8 skivor manchegoost (à ca 20 g)
  • 8 tandpetare
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 475 kJ / 113 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept