Pintxos med grönsaker och manchego

9
1
Pintxos med grönsaker och manchego

Varva ett snyggt torn med aubergine, zucchini och grillad paprika på rostad baguette. Spanska osten manchego är mild men smakrik och passar fint att gratinera dessa pintxos med. Läckra tilltugg!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Pintxos med grönsaker och manchego

Ingredienser

8 portioner
8 skivor baguette
1/2 rödlök
8 skivor aubergine
8 skivor zucchini
2 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk grillad röd och gul paprika (à 290 g)
8 skivor manchegoost (à ca 20 g)
8 tandpetare

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera brödet.

717003

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Therese

2019-05-13

Mums! Serverades tillsammans med kokt Majskolv och en varsin kokt kronärtskocka med citron och smält smör.

Näringsvärde per portion

Energi 475 KJ / 113 kCal
Fett 5 g
Salt 96 g
Kolhydrater 13 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden