Pastagratäng med rostade grönsaker och mozzarella
Lyxa till din pastagratäng med rostade grönsaker och mozzarella! Supergod att äta direkt från ugnen, men passar också fint till matlådan. Servera gärna med en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
1/4 sats rostade grönsaker (se länk i steg 3)
3 1/2 dl tomatsås gärna hemgjord (se länk i steg 3)
65 g bladspenat
250 g körsbärstomater
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk rostade pumpafrön
Till servering
grönsallad
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett22 g
Salt1.85 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Står 1/2 sats (=2 port pasta) på hemsidan men 4 port här? Jag körde iaf på 4 port (400g) och det verkade vara lagom
Cornelia
2024-05-03Gott! Toppade med knaperstekt bacon.
Karolina
2023-08-07Underbart god
Caroline
2023-03-03