Grillade, marinerade grönsaker med kapris och olivolja
Grillade grönsaker – auebrgine, zucchini och paprika – i en marinad av vinägrett smaksatt med tomat, salladslök och kapris. Gott till grillad kalkonschnitzel eller annat grillat kött. Gärna med mjäll, nykokt färskpotatis.
Ingredienser
6 portioner
1 aubergine
salt
2 zucchini
2 röda paprikor
3 msk olivolja
Dressing
2 tomater
4 salladslökar
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
2 msk kapris
salt och svartpeppar
Till servering
kalkonschnitzel
färskpotatis
För alla
Grönsaksrätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / 504 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater33 g
Protein33 g
Kommentarer