Grillade, marinerade grönsaker med kapris och olivolja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade, marinerade grönsaker med kapris och olivolja

Grillade grönsaker – auebrgine, zucchini och paprika – i en marinad av vinägrett smaksatt med tomat, salladslök och kapris. Gott till grillad kalkonschnitzel eller annat grillat kött. Gärna med mjäll, nykokt färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomaterna i fina tärningar. Ansa och strimla salladslöken fint. Blanda tomater och salladslök med vinäger, olivolja och kapris. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och strö salt på snittytorna. Låt skivorna ligga och salta ur ca 10 minuter. Skiva zucchinin ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär varje paprika i 8 bitar.
  3. Pensla grönsakerna med olivolja. Grilla dem så att de får fin färg och lägg dem på ett fat. Fördela kaprisdressingen på de grillade grönsakerna.
  4. Till servering: Servera med grillad kalkonschnitzel och kokt potatis.

För alla

Grönsaksrätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 aubergine
  • salt
  • 2 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olivolja
Dressing
  • 2 tomater
  • 4 salladslökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kalkonschnitzel
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 504 kCal