Rostade grönsaker

Grundrecept på rostade grönsaker i ugn. Här har vi fyllt plåten med auberginer, zucchini och röda paprikor, men grönsakerna kan varieras i oändlighet. Perfekt som tillbehör, som grund till en härlig sallad eller som bas i en mustig gryta.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi164 KJ / 39 kCal
Fett3 g
Salt0.44 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
5 stDetta recept använde jag idag Inte hälsosamt med olivolja som upphettad till 250 grader. Ryker om rätten. Trodde att ni hade bättre koll på detta då jag aldrig steker etc i olivolja. Bara till kalla rätter. Besviken på Ica. Tänker inte äta rätten. Mvh Birgitta
Birgitta
Hej Birgitta! Tack för din kommentar. Vi följer Livsmedelsverkets direktiv och de skriver så här på sin hemsida: " Rapsolja och olivolja går, liksom flytande matfetter, utmärkt att steka i. Fett oxideras vid upphettning, och många olika så kallade oxidationsprodukter bildas. Vegetabiliska oljor med hög andel omättade fetter påverkas, men så marginellt att det går utmärkt att använda till exempel rapsolja eller olivolja vid stekning. Transfetter bildas vid industriell härdning av omättade fetter, men inte vid matlagning vid höga temperaturer hemma." För mer information: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/kostrad-vuxna/matfetter/ Hoppas detta hjälper dig i din matlagning framöver. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Gott även i Wok på grillen. Passar bra till lammkotletter
Igor
Får verkligen inte plats på en plåt, fyller två plåtar. Nu hade jag bara bakplåtspapper till en plåt kvar så detta var riktigt irriterande. Vänligen uppdatera receptet!
Cornelia