Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
315 stJag har en tesked bikarbonat i och 5 1/2dl mjölk. Kan rekommendera att prova.
Thalia
För att lyckas med pannkakorna rekommenderar jag en pannkakspanna i gjutjärn! Samma recept olika pannor ger olika resultat, en vanlig stekpanna i teflon så går pannkakorna lätt sönder när man ska vända dem
Anna
När man bakar pannkakor följer man aldrig receptet till 100% då det finns så många olika faktorer som kan ändra receptet enormt. Jag brukar ofta ta mindre mjölk i början, testa en pannkaka och kolla om smeten funkar. Ibland behövs det lika mycket mjölk som det står i receptet. Ibland behövs det mindre.
Isabella
Bra smak men är för tunn pannkakorna trillar isär när man ska vända dem
Joakim
Jag är inte svensk och hoppades på ett recept på fina mjuka svenska pannkakor här. Receptet är helt oanvändbart. Smeten blir extremt tunnt. Funkade inte förrän jag nästan dubblade mjölet. Inte ens för crepes har man så tunn smet.
Anna
Jag tycker att recept är jätte mycket gott
Carina
Blev som en omelett....
Jonas
Allt mycket bra
Håkan
Glöm inte äggen Pontus. Jag gillar detta receptet… Jag har gjort efter detta i 10 år och både jag och barnen älskar dessa pannkakor 🥳
Stefan
En av de sämre jag provat. Alldeles för tunn då det behövs mer mjöl.
Pontus