Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt eller salta tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör (till stekning)
sylt, bär eller frukt till servering
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker att pannkakor blev fantastiskt, väldigt gott 👍🏼🤤
Milad
2025-06-14Ett riktigt soprecept för glutenfria pannkakor, behöver mer mjöl och smör för att det ska funka.
Jessica
2025-06-08Hej, jag körde på en med 8 portioner i en relativt stor och bred panna och fick ut ca 20 st tunna och välsmakande pannkakor. Väldigt enkelt recept att följa.
Mathilda
2025-06-01