Ugnspannkaka (grundrecept)
.jpg)
Ugnspannkaka är en älskad klassiker som passar perfekt när du vill laga något gott. Servera den med sylt, bär eller varför inte lite knaperstekt bacon för en extra smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
1 tsk salt
8 dl mjölk (3 %)
4 ägg
smör (till formen)
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 440 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag kände bränd doft redan efter 25 min och fick ta ut den, va helt genomgräddad och bränd uppepå. Glömde folie, men några 40 min behövdes absolut inte
Emily
2025-04-0310/10, helt perfekt recept!!!
Jennifer
2025-03-26Ica har alltid de bästa recepten. Man kan alltid lita på er! Inga 3 sidors historier om vart receptet kommer ifrån eller dylikt. Bara rena djuriga recept. Fortsätt
Dennis
2025-03-12