Ugnspannkaka (grundrecept)
Dålig stämning redan i hallen? Stryk avancerade middagsplaner. Behåll lugnet, sätt på ugnen. Knäck, vispa, häll. Djupandas medan ugnspannkakan, din sanna vän i nöden, gör jobbet i ugnen. Inte totalkaos? Gå loss och piffa pannkisen – vi ger dig våra bästa tips.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
1 tsk salt
8 dl mjölk (3 %)
4 ägg
smör (till formen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 440 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt recept! Vi tycker så mycket om den och äter den ibland. Luftig, saftig och väldigt god.
Annette
2024-11-24Gör alltid dubbelsats (8port) och i mitten av ugnen och då blir den perfekt i en helt vanlig ugnsform till ugnen. Luftig och fin. Gör man för 4 port blir det en plätta 😅
Veronica
2024-11-13Lägg i 2 st extra ägg. 30 min räcker.
Isabel
2024-10-18