UNDER 30 MIN | Medel

Pannkaka utan ägg

Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
  2. Häll på mjölken under vispning så att smeten blir klimpfri.
  3. Tillsätt smält matfett och stek pannkakorna.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett

Näringsvärde
Per portion

Energi 1288 kJ / 308 kCal