Pannkaka utan ägg
Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
För att de ska bli mer proteinrika så tar jag lite av smeten och mixar ihop med 1-2 dl kokta kikärtor på tetra (av bra kvalite) så det blir en slät smet. Vispa sedan ihop detta med resten av smeten. Mina barn märker inte alls att det är kikärtor i. Vaniljsockret gör att det blir ingen smak av ärtor och de har ju samma färg som smeten. Går även att ha i färdigkokta röda linser på samma sätt.
Jessica
2024-11-15Väldigt bra recept, jag använder Havredryck och Khoisan ekologiska äggersättare. Det blir så fina pannkakor och goda😋
Rose-marie
2024-09-15Har gjort detta recept många gånger nu, klockrent för en som är äggallergiker, tycker att det smakar precis lika bra som med ägg. Däremot så använder jag 1 dl mjölk mindre för att få pannkakan att hålla ihop bättre.
Johannes
2024-09-14