Pannkaka utan ägg

618
80
Pannkaka utan ägg

Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Pannkaka utan ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

618

Kommentarer

Malin

2022-08-10

Smakar gott, håller ihop ganska bra

Rose-marie

2022-07-15

Har gjort dem många gånger, blir väldigt goda med sylt och glass.

Helena

2022-06-20

Godaste pannkakorna jag ätit! Tyvärr har jag svårt att få dem att hålla ihop när jag använder havremjöljk och rapsolja som matfett. Byter jag ut till mjölk och smör fungerar det utmärkt. Tips: mald kardemumma i smeten ger fantastiskt goda pannkakor.

Näringsvärde per portion

Energi 1288 KJ / 308 kCal
Fett 11 g
Salt 1.38 g
Kolhydrater 43 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Frukostpannkaka
Proteinpannkakor
Vaniljlatte
Krabbelurer