5 dl mjölkprotein- och glutenfri dryck t ex. sojadryck ris- eller kokosdryck
2 msk kikärtsspad (vätskan i förp kokta kikärtor)
2 msk smält mjölkfritt margarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Eftersom den här smeten är lite tjockare än vanlig pannkakssmet måste man vara ganska snabb när man fördelar smeten i pannan så att pannkakan inte blir för tjock. Pannkakssmeten kan varieras med olika ersättningar för mjölken.
Vi har testat risdryck och sojadryck som alla får en fin brun stekyta. Vi har också testat med kokosmjölk, det blir en väldigt god pannkaka som passar bäst till desserter eftersom den har en lätt kokossmak. Den får dock ett lite blekare utseende.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.4 av 5.
2020 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Såå bra recept!! Tack! :)
Emely
2022-07-12
Älskar det här receptet!! Har letat och provat hur många glutenfria veganrecept som helst men det här är det enda som verkligen funkar för mig när jag vill ha tunna pannkakor
Nemo
2022-03-27
Kan man använda mandelmjöl i stället för vetemjöl eller annat ?
Nan
2021-03-08
Hej Nan! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Mandelmjöl binder inte vätska så bra så vi rekommenderar att använda glutenfri mjölmix. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Kommentarer
Såå bra recept!! Tack! :)
Emely
2022-07-12Älskar det här receptet!! Har letat och provat hur många glutenfria veganrecept som helst men det här är det enda som verkligen funkar för mig när jag vill ha tunna pannkakor
Nemo
2022-03-27Kan man använda mandelmjöl i stället för vetemjöl eller annat ?
Nan
2021-03-08Hej Nan! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Mandelmjöl binder inte vätska så bra så vi rekommenderar att använda glutenfri mjölmix. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-09