Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka

14
2
Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka

Detta veganska recept på pannkakssmet är helt utan gluten, utan ägg och utan mjölk. Passar alla som vill njuta av nygräddade pannkakor!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka

Ingredienser

8 st
2 dl
glutenfri mjölmix utan mjölk
1 dl
bovetemjöl
0.5 dl
socker
0.5 tsk
salt
5 dl
mjölkprotein- och glutenfri dryck t ex. sojadryck ris- eller kokosdryck
2 msk
linfrö avkok
2 msk
smält mjölkfritt margarin
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Linföravkok som ersättning för ägg: Låt 3 msk hela linfrön koka i ca 3 minuter i 2 dl vatten. Rör om och sila bort linfröna.

Eftersom den här smeten är lite tjockare än vanlig pannkakssmet måste man vara ganska snabb när man fördelar smeten i pannan så att pannkakan inte blir för tjock. Pannkakssmeten kan varieras med olika ersättningar för mjölken.

Vi har testat risdryck och sojadryck som alla får en fin brun stekyta. Vi har också testat med kokosmjölk, det blir en väldigt god pannkaka som passar bäst till desserter eftersom den har en lätt kokossmak. Den får dock ett lite blekare utseende.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Redaktionen

1/18/2017

Hej Lovisa! Tack för din kommentar och vi har nu förtydligat i receptet. I vårt egna sortiment finns det glutenfri havredryck. Hälsningar Michelle

Lovisa

1/12/2017

Havre som inte är glutenfritt rekommenderas inte till någon med celiaki, det kan vara bra att ändra så ingen råkar få i sig något de inte tål

Testa liknande recept