Glutenfria, äggfria och mjölkfria pannkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka

Detta veganska recept på pannkakssmet är helt utan gluten, utan ägg och utan mjölk. Passar alla som vill njuta av nygräddade pannkakor!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla torra ingredienser.
  2. Vispa ner mjölk, linfröavkok och smält margarin/ smör.
  3. Grädda som vanliga pannkakor.

Tips

Linföravkok som ersättning för ägg: Låt 3 msk hela linfrön koka i ca 3 minuter i 2 dl vatten. Rör om och sila bort linfröna.

Eftersom den här smeten är lite tjockare än vanlig pannkakssmet måste man vara ganska snabb när man fördelar smeten i pannan så att pannkakan inte blir för tjock. Pannkakssmeten kan varieras med olika ersättningar för mjölken.

Vi har testat risdryck och sojadryck som alla får en fin brun stekyta. Vi har också testat med kokosmjölk, det blir en väldigt god pannkaka som passar bäst till desserter eftersom den har en lätt kokossmak. Den får dock ett lite blekare utseende.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 2 dl glutenfri mjölmix utan mjölk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölkprotein- och glutenfri dryck t ex. sojadryck ris- eller kokosdryck
  • 2 msk linfrö avkok
  • 2 msk smält mjölkfritt margarin
Lägg till i inköpslistan