Gluten-, ägg- och mjölkfri pannkaka

Detta veganska recept på pannkakssmet är helt utan gluten, utan ägg och utan mjölk. Passar alla som vill njuta av nygräddade pannkakor!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Ingredienser
8 st
2 dl glutenfri mjölmix utan mjölk
1 dl bovetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
5 dl mjölkprotein- och glutenfri dryck t ex. sojadryck ris- eller kokosdryck
2 msk kikärtsspad (vätskan i förp kokta kikärtor)
2 msk smält mjölkfritt margarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Eftersom den här smeten är lite tjockare än vanlig pannkakssmet måste man vara ganska snabb när man fördelar smeten i pannan så att pannkakan inte blir för tjock. Pannkakssmeten kan varieras med olika ersättningar för mjölken.
Vi har testat risdryck och sojadryck som alla får en fin brun stekyta. Vi har också testat med kokosmjölk, det blir en väldigt god pannkaka som passar bäst till desserter eftersom den har en lätt kokossmak. Den får dock ett lite blekare utseende.
Vi har testat risdryck och sojadryck som alla får en fin brun stekyta. Vi har också testat med kokosmjölk, det blir en väldigt god pannkaka som passar bäst till desserter eftersom den har en lätt kokossmak. Den får dock ett lite blekare utseende.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man ta bort bovetemjölet och istället tillsätta mer av den glutenfria mjölmixen? Susanne
Susanne
2023-10-19Hej Susanne! Det är tyvärr ingenting vi provlagat men det skulle kunna vara så att konsistensen blir bra genom att ersätta bovetemjölet med mer mjölmix. Om det endast är glutenfria pannkakor du söker kan jag tipsa om det här receptet: https://www.ica.se/recept/glutenfri-pannkaka-713451/ Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-24Såå bra recept!! Tack! :)
Emely
2022-07-12Älskar det här receptet!! Har letat och provat hur många glutenfria veganrecept som helst men det här är det enda som verkligen funkar för mig när jag vill ha tunna pannkakor
Nemo
2022-03-27