Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Räksalsa med gurka och lime

Räksalsa med gurka och lime förberedes på under kvarten och önskas en starkare röra häll på lite tabasco. För en krämigare topping lägg till en klick crème fraiche. Serveras till pannkakor eller galetter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka gurkan grovt. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med salt, peppar och ev några droppar tabasco.
  2. Servera till Galette eller Pannkakor.

 

Tips

Servera en liten klick crème fraiche till om du vill ha en krämigare topping.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor eller frysta med skal (200 g skalade motsvarar ca 500 g med skal)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1/2 dl finskuren dill
  • rivet skal och juice av 1 lime
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev tabasco
  • ev crème fraiche

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info