Tekakor
Tekakor passar till frukost, mellanmål eller brunch. Helt underbara är bröden att servera med en god ost eller varför inte lyxa till det lite extra och bred på lite sylt eller marmelad och färskost.
Ingredienser
20 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk (välj gärna en rosa vara*)
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 201 kCal
Fett6 g
Salt0.8 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev helt perfekta, lätt att göra
Ulf
2024-09-11Lätt och enkelt, fluffiga och fina tekakor
Theresé
2024-08-21Lättlagade, lätta och luftiga samt välsmakande. Neutrala i smaken så de passar med alla sorts pålägg.
Raine
2024-04-20