Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rökt lax med dillkräm

Ett annorlunda och spännande tillbehör till galetter eller pannkakor är rökt lax med dillkräm. De våriga smakerna av dill, lax, färskost och rödlök passar fint till förrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka grönpepparn. Blanda dill, grönpeppar, färskost och kvarg med citronskal och citronjuice. Rör samman till en slät kräm. Krydda med salt. Låt stå ca 20 minuter före servering.
  2. Servera dillkräm och lax till Galetter eller Pannkakor
  3. Topping: Toppa ev med skivad rödlök och krasse.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.
Fri från ägg, men bjud t ex med lämpligt rostat bröd i stället för pannkaka eller galette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • ca 10 grönpepparkorn i lag
  • 1 dl finskuren dill
  • 1 dl färskost
  • 1 dl kvarg (1%)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
Topping
  • ev skivad rödlök
  • ev smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?