Rökt lax med dillkräm

2
0
Rökt lax med dillkräm

Ett annorlunda och spännande tillbehör till galetter eller pannkakor är rökt lax med dillkräm. De våriga smakerna av dill, lax, färskost och rödlök passar fint till förrätten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Rökt lax med dillkräm

Ingredienser

4 portioner
200 g kallrökt lax i skivor
ca 10 grönpepparkorn i lag
1 dl finskuren dill
1 dl färskost
1 dl kvarg (1%)
finrivet skal av 1 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt

Topping

ev skivad rödlök
ev smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.
Fri från ägg, men bjud t ex med lämpligt rostat bröd i stället för pannkaka eller galette.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer