Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka 

Saftig ugnsbakad lax med citron serverad tillsammans med gyllene rostad färskpotatis och mjuka rödbetor – en härlig sommarrätt med ljuvliga smaker. Picklad gurka och gräddfil adderar fräschör och blir pricken över i:et!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. I detta recept har vi använt Laxfilé i ugn med citron, Färskpotatis i ugn, Rostade rödbetor med rosmarin och Dillpicklad gurka.

  1. Servera laxen med den rostade potatisen, rödbetorna och picklad gurka.
  2. Till servering: Toppa med gräddfil.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt (se länkar)
  • 500 g ugnsbakad lax
  • 500 g rostad färskpotatis
  • 500 g rostade rödbetor
  • 1/2 sats picklad gurka
Till servering
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2704 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer