Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka
Saftig ugnsbakad lax med citron serverad tillsammans med gyllene rostad färskpotatis och mjuka rödbetor – en härlig sommarrätt med ljuvliga smaker. Picklad gurka och gräddfil adderar fräschör och blir pricken över i:et!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt (se länkar)
500 g ugnsbakad lax
500 g rostad färskpotatis
500 g rostade rödbetor
1/2 sats picklad gurka
Till servering
2 dl gräddfil
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. I detta recept har vi använt Laxfilé i ugn med citron, Färskpotatis i ugn, Rostade rödbetor med rosmarin och Dillpicklad gurka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2704 KJ / 647 kCal
Fett39 g
Salt0.4 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inga länkar och recept-id som hänvisas till ger träff på helt annat recept.
Hanna
2022-06-27Hej Hanna! Tyvärr kan man inte se länkarna i appen men om du går in på ica.se och söker på recept med id 724128 så får du upp rätt recept med länkarna. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-30Länkarna syns fortfarande inte, år 2021.
Simon
2021-02-26Håller med, jag använder bara appen, söker och lägger till ett recept och får upp detta. Det funkar ju inte.
Mats
2021-02-25