Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

2
0
Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Spenatfrittata med knipprödbetor och getost är en underbar vegetarisk rätt. Servera gärna med ett gott bröd och en grönsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Ingredienser

4 portioner
10
ägg
1 dl
mjölk
1 tsk
salt
-
nymalen svartpeppar
125 g
färsk spenat
400 g
kokt färskpotatis
200 g
getost (av chèvretyp)
400 g
rödbetor i knippe
1 msk
honung
-
flingsalt
-
smörgåskrasse eller timjankvistar till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd vatten eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.

Ursula Kalizewska
En stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Välbekanta smakkombinationer, men det enda som egentligen sticker ut är getosten och den var lite snålt tilltagen. Ökade mängden andra gången och blandade i oliver.
Betyg 2,9

Jonas C Wahlström
Ljummen blev frittatan lite gummiaktig i konsistensen. Har svårt för getost, bytte till fetaost andra gången och tog rester av en potatisgratäng i stället för bara potatis. Spenaten fick steka med lök, vitlök, chili och champinjoner innan. Ökade mängden rödbetor och toppade med rostade pinjenötter. Bjöd frittatan varm som förrätt. Krämigt och smakrikt!
Betyg 4,0

Helena Sundström
Bästa veggorätten hittills! Perfekt kombination av getost, honung och rödbetor. Grunden med ägg och potatis är toppen att utgå från om man har rester och vill trolla ihop en ny middag. Bytte endast broccoli mot spenat vid andra provlagningen.
Betyg 4,0

 

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept