Spenatfrittata med knipprödbetor och getost
Stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Spenatfrittata med knipprödbetor och getost är en underbar vegetarisk rätt. Servera gärna med ett gott bröd och en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd vatten eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.
Ursula Kalizewska
En stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Välbekanta smakkombinationer, men det enda som egentligen sticker ut är getosten och den var lite snålt tilltagen. Ökade mängden andra gången och blandade i oliver.
Betyg 2,9
Jonas C Wahlström
Ljummen blev frittatan lite gummiaktig i konsistensen. Har svårt för getost, bytte till fetaost andra gången och tog rester av en potatisgratäng i stället för bara potatis. Spenaten fick steka med lök, vitlök, chili och champinjoner innan. Ökade mängden rödbetor och toppade med rostade pinjenötter. Bjöd frittatan varm som förrätt. Krämigt och smakrikt!
Betyg 4,0
Helena Sundström
Bästa veggorätten hittills! Perfekt kombination av getost, honung och rödbetor. Grunden med ägg och potatis är toppen att utgå från om man har rester och vill trolla ihop en ny middag. Bytte endast broccoli mot spenat vid andra provlagningen.
Betyg 4,0
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer