Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Spenatfrittata med knipprödbetor och getost är en underbar vegetarisk rätt. Servera gärna med ett gott bröd och en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Skölj spenaten och skiva potatisen.  Fördela spenat, potatis och hälften av getosten i en smord ugnssäker form (gärna avlång), ca 15 x 20 cm (för 4 port). Häll på ägg- och mjölkblandningen. Tillaga i ugnen tills frittatan har stannat, ca 25 minuter. 
  3. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under kallt rinnande vatten. Skär i klyftor. Skär frittatan i portionsbitar. Toppa med rödbetor och smula över resten av getosten. Ringla över honung. Garnera ev med smörgåskrasse eller timjan. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  4. Servera frittatan kall, ljummen eller varm, gärna med ett gott bröd och en grönsallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd vatten eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.

Ursula Kalizewska
En stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Välbekanta smakkombinationer, men det enda som egentligen sticker ut är getosten och den var lite snålt tilltagen. Ökade mängden andra gången och blandade i oliver.
Betyg 2,9

Jonas C Wahlström
Ljummen blev frittatan lite gummiaktig i konsistensen. Har svårt för getost, bytte till fetaost andra gången och tog rester av en potatisgratäng i stället för bara potatis. Spenaten fick steka med lök, vitlök, chili och champinjoner innan. Ökade mängden rödbetor och toppade med rostade pinjenötter. Bjöd frittatan varm som förrätt. Krämigt och smakrikt!
Betyg 4,0

Helena Sundström
Bästa veggorätten hittills! Perfekt kombination av getost, honung och rödbetor. Grunden med ägg och potatis är toppen att utgå från om man har rester och vill trolla ihop en ny middag. Bytte endast broccoli mot spenat vid andra provlagningen.
Betyg 4,0

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 125 g färsk spenat
  • 400 g kokt färskpotatis
  • 200 g getost (av chèvretyp)
  • 400 g rödbetor i knippe
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • ev smörgåskrasse eller timjankvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?