Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Spenatfrittata med knipprödbetor och getost är en underbar vegetarisk rätt. Servera gärna med ett gott bröd och en grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Spenatfrittata med knipprödbetor och getost

Ingredienser

4 portioner
10   ägg
1 dl  mjölk
1 tsk  salt
nymalen svartpeppar
125 g  färsk spenat
400 g  kokt färskpotatis
200 g  getost (av chèvretyp)
400 g  rödbetor i knippe
1 msk  honung
flingsalt
smörgåskrasse eller timjankvistar till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri mjölk. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd vatten eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.

Ursula Kalizewska
En stor omelett som lagar sig själv i ugnen! Välbekanta smakkombinationer, men det enda som egentligen sticker ut är getosten och den var lite snålt tilltagen. Ökade mängden andra gången och blandade i oliver.
Betyg 2,9

Jonas C Wahlström
Ljummen blev frittatan lite gummiaktig i konsistensen. Har svårt för getost, bytte till fetaost andra gången och tog rester av en potatisgratäng i stället för bara potatis. Spenaten fick steka med lök, vitlök, chili och champinjoner innan. Ökade mängden rödbetor och toppade med rostade pinjenötter. Bjöd frittatan varm som förrätt. Krämigt och smakrikt!
Betyg 4,0

Helena Sundström
Bästa veggorätten hittills! Perfekt kombination av getost, honung och rödbetor. Grunden med ägg och potatis är toppen att utgå från om man har rester och vill trolla ihop en ny middag. Bytte endast broccoli mot spenat vid andra provlagningen.
Betyg 4,0

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbacksrödbetor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Omelett med basilika, getost och parmaskinka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetor med rosmarin och getost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga