Rödbetsburgare med getostcoleslaw
Saftiga goda vegoburgare som görs av rödbetor, vegofärs och pumpakärnor. Servera burgarna med smakrik sallad gjord av rödbetor, sockerärtor och getost samt ugnsrostad färskpotatis.
Ingredienser
4 portioner
Gräslökspotatis
800 g färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Röbetsburgare
300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 dl pumpakärnor
1/2 förp formbar färs (gärna ärt, à 750 g)
1 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
Coleslaw
300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 rödlök
150 g sockerärtor
1 förp krasse (à 100 g)
100 g getost
1 dl majonnäs
salt
peppar
Till servering
hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4485 KJ / 1073 kCal
Fett52 g
Salt5 g
Kolhydrater90 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt god! Vi tog hälften så mycket majonnäs och blandade med 1/2 dl creme fraiche istället.
Anette
2023-01-22