Rödbetsburgare med getostcoleslaw

1
0
Rödbetsburgare med getostcoleslaw

Saftiga goda vegoburgare som görs av rödbetor, vegofärs och pumpakärnor. Servera burgarna med smakrik sallad gjord av rödbetor, sockerärtor och getost samt ugnsrostad färskpotatis.

Rödbetsburgare med getostcoleslaw

Ingredienser

4 portioner

Gräslökspotatis

800 g färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)

Röbetsburgare

300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 dl pumpakärnor
1/2 förp formbar färs (gärna ärt, à 750 g)
1 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja

Coleslaw

300 g okokta rödbetor
1/2 citron (skal och saft)
1 rödlök
150 g sockerärtor
1 förp krasse (à 100 g)
100 g getost
1 dl majonnäs
salt
peppar

Till servering

hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

De grillade rödbetsburgarna går utmärkt att frysa och värma på eller grilla vid ett annat tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4485 KJ / 1073 kCal
Fett 52 g
Salt 5 g
Kolhydrater 90 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden