Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

26
1
Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

Kall potatissallad är perfekt för både en enkel lunch och festlig sommarbuffé. Den här varianten är dessutom stilig på bordet, med tunt hyvlad rödbeta och halloumi.

Skriv ut
Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

Ingredienser

4 portioner
500 g
färskpotatis eller delikatesspotatis
1
silverlök
500 g
förkokta rödbetor
200 g
halloumi
skal av 1
citron
2 msk
citronsaft
1/2
kruka timjan
1 msk
flytande honung
1/2 dl
olivolja
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Matilda

2020-07-31

Är den inte god varm? Tänker att man värmer på den innan servering så osten smälter?

Redaktionen ICAse

2020-08-05

Hej Matilda! Ursäkta sent svar. Vi har provlagat den som kall men den är säkert god även som varm! Jag kan inte se varför den inte skulle vara god som varm!😉Om du serverar den varm så får du jättegärna kommentera igen och berätta hur den var. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 444 kCal
Fett 24 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept