Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

Kall potatissallad är perfekt för både en enkel lunch och festlig sommarbuffé. Den här varianten är dessutom stilig på bordet, med tunt hyvlad rödbeta och halloumi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen. Låt den svalna och dela den i halvor.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Hyvla rödbetor och halloumi på mandolin eller med en osthyvel.
  4. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka timjan fint.
  5. Blanda citronskal och -saft, timjan, honung och olivolja.
  6. Vänd ner potatis, lök, rödbetor och halloumi i citron- och timjandressingen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 silverlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 200 g halloumiost
  • skal av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 444 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept