UNDER 45 MIN | Medel

Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

Kall potatissallad är perfekt för både en enkel lunch och festlig sommarbuffé. Den här varianten är dessutom stilig på bordet, med tunt hyvlad rödbeta och halloumi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen. Låt den svalna och dela den i halvor.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Hyvla rödbetor och halloumi på mandolin eller med en osthyvel.
  4. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka timjan fint.
  5. Blanda citronskal och -saft, timjan, honung och olivolja.
  6. Vänd ner potatis, lök, rödbetor och halloumi i citron- och timjandressingen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 silverlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 200 g halloumi
  • skal av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 444 kCal