Dillpicklad gurka

Vi får inte nog av att pickla, syra och lägga in grönsaker! En riktigt klassiker är inlagd gurka som här får sällskap av smakkompisen dill och passar till allt från köttbullarna till salladen och på frukostmackan.

Ingredienser
8 portioner
1 gurka (à ca 400 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk hackad dill
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Hur lång hållbarhet har gurkan i kylen?
Lena
2024-12-27Hej Lena. Jag skulle säga att den håller i ca 2 veckor i kylen. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27Tack, äntligen ett recept där man slipper koka ihop lagen! Nästa steg, att använda vitvinsvinäger för att slippa ättikan som känns lite för mycket 1800-tal för mig. Skall prova när nästa gäng gurka är klara i växthuset.
Bo
2024-05-30Så gott. Toppen
Ingela
2023-02-25