Dillpicklad gurka

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
7
Dillpicklad gurka

Vi får inte nog av att pickla, syra och lägga in grönsaker! En riktigt klassiker är inlagd gurka som här får sällskap av smakkompisen dill och passar till allt från köttbullarna till salladen och på frukostmackan.

Dillpicklad gurka

Ingredienser

8 portioner
1 gurka (à ca 400 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Tack, äntligen ett recept där man slipper koka ihop lagen! Nästa steg, att använda vitvinsvinäger för att slippa ättikan som känns lite för mycket 1800-tal för mig. Skall prova när nästa gäng gurka är klara i växthuset.

Bo

2024-05-30

Så gott. Toppen

Ingela

2023-02-25

Hej, ska man inte koka upp socker, vatten och ättika som jag gjort med ert recept på picklad rödlök? Vad är skillnaden? :)

Julia

2022-11-14

Näringsvärde per portion

Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel saltgurka
Betyg 4.3 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga