Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Dillpicklad gurka

Skivad gurka picklad i en ättikslag med dill är ett snabbt fixat och härligt syrligt tillbehör som passar till många olika måltider! Förvara i en lufttät burk i kylen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gurkan är en del i dessa recept Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad och Rostad potatissallad med fetaost, picklad gurka. Men passar givetvis som tillbehör till många andra rätter.

  1. Skiva gurkan och lägg i en burk.
  2. Rör ihop ättika, socker, vatten och dill. Blanda med gurkan. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gurka
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 109 kJ / 26 kCal