Dillpicklad gurka

6
1
Dillpicklad gurka

Skivad gurka picklad i en ättikslag med dill är ett snabbt fixat och härligt syrligt tillbehör som passar till många olika måltider! Förvara i en lufttät burk i kylen.

Skriv ut
Dillpicklad gurka

Ingredienser

8 portioner
1
gurka
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 dl
vatten
1 msk
hackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 15 minuter

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gurkan är en del i dessa recept Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad och Rostad potatissallad med fetaost, picklad gurka. Men passar givetvis som tillbehör till många andra rätter.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Boris

10/1/2020

Varför heter det ”picklad” numera? Är det coolare på något sätt. Söka på ”inlagd” verkar vara stenålders. Töntigt värre om ni frågar mig … men jag tror era hippa copywriters inte bryr sig.

Redaktionen ICAse

10/13/2020

Hej Boris! Kärt barn har många namn brukar man ju säga :) Vi har recept på både picklad-, inlagd- och pressgurka. Hoppas du hittar din favorit oavsett namn. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 109 KJ / 26 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept