Dillpicklad gurka

8
2
Dillpicklad gurka

Vi får inte nog av att pickla, syra och lägga in grönsaker! En riktigt klassiker är inlagd gurka som här får sällskap av smakkompisen dill och passar till allt från köttbullarna till salladen och på frukostmackan.

Dillpicklad gurka

Ingredienser

8 portioner
1 gurka (à ca 400 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk hackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gurkan är en del i dessa recept Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad och Rostad potatissallad med fetaost, picklad gurka. Men passar givetvis som tillbehör till många andra rätter.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Kaj-eve osvald

2022-04-23

Det bör vara 1/2 dl socker mer o lite salt Behövs inget vatten om man lägger gurkskivorna i press inkl socker, ättika, salt o dill.

Boris

2020-10-01

Varför heter det ”picklad” numera? Är det coolare på något sätt. Söka på ”inlagd” verkar vara stenålders. Töntigt värre om ni frågar mig … men jag tror era hippa copywriters inte bryr sig.

Redaktionen ICAse

2020-10-13

Hej Boris! Kärt barn har många namn brukar man ju säga :) Vi har recept på både picklad-, inlagd- och pressgurka. Hoppas du hittar din favorit oavsett namn. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 109 KJ / 26 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden