Rostade rödbetor med rosmarin

16
0
Rostade rödbetor med rosmarin

Laga ugnsrostade rödbetor med rosmarin som tillbehör till middagen! Du kan använda antingen färsk eller torkad rosmarin. Se till att ge betorna gott om tid i ugnen så att de blir genombakade.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Rostade rödbetor med rosmarin

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg
rödbetor
2 msk
olivolja
1 tsk
torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka eller Paj med rödbetor, getost och lax.

Tips

Använd tunna plasthandskar när du skalar betorna.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 518 KJ / 124 kCal
Fett 3 g
Salt 0.96 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept