Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Rostade rödbetor med rosmarin

Laga ugnsrostade rödbetor med rosmarin som tillbehör till middagen! Du kan använda antingen färsk eller torkad rosmarin. Se till att ge betorna gott om tid i ugnen så att de blir genombakade.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka eller Paj med rödbetor, getost och lax.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd tunna plasthandskar när du skalar betorna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 518 kJ / 124 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer