Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.

Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

Ingredienser

4 portioner
500 g  förkokta rödbetor
65 g  babyspenat
1 dl  smetana
1/2 - 1 msk  wasabipasta
salt
1/2   rostade solroskärnor

Till servering

varmrökt lax
kokt potatis
citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med fänkål och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med dillolja
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga