Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.

Ingredienser
4 portioner
500 g förkokta rödbetor
65 g babyspenat
1 dl smetana
1/2 - 1 msk wasabipasta
salt
1/2 dl rostade solroskärnor
Till servering
varmrökt lax
kokt potatis
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1/2 av vad rostade solroskärnor? dl?
Anna
2025-01-08Hej Anna! Ja, precis, 1/2 deciliter ska det vara. Tack för att du upptäckte vår miss! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-09