Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi
En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.
Ingredienser
4 portioner
500 g förkokta rödbetor
65 g babyspenat
1 dl smetana
1/2 - 1 msk wasabipasta
salt
1/2 rostade solroskärnor
Till servering
varmrökt lax
kokt potatis
citronklyftor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer