Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetorna i centimetertjocka stavar. Hacka spenaten grovt.
  2. Vänd försiktigt ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt.
  3. Toppa rödbetssmetanan med solroskärnor.
  4. Till servering: Servera smetanan till varmrökt lax, potatis och citron.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl smetana
  • 1/2 - 1 msk wasabipasta
  • salt
  • 1/2 rostade solroskärnor
Till servering
  • varmrökt lax
  • kokt potatis
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2125 kJ / 507 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer