Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

0
0 Klimatsmart
Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

En busenkel rätt, perfekt när du vill äta något fräscht och gott snabbt. Med förkokta rödbetor behöver du enbart skära dem i stavar för att sedan blanda med smetana, babyspenat, wasabipasta och en nypa salt. Servera med varmrökt lax, kokt potatis och citronklyftor.

Skriv ut
Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi

Ingredienser

4 portioner
500 g
förkokta rödbetor
65 g
babyspenat
1 dl
smetana
1/2 - 1 msk
wasabipasta
-
salt
1/2
rostade solroskärnor

Till servering

varmrökt lax
kokt potatis
citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2125 KJ / 507 kCal
Fett 23 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept