Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Färskpotatis i ugn

Färskpotatis i ugn är en perfekt grund för måltiden! Potatisen får bli härligt gyllene och krispig när den ugnsrostas, och kommer till sin rätt smaksatt med olivolja, salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka eller Rostad potatissallad med fetaost och pepparrotsdressing.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta eller skrubba potatisen. Halvera om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter tills potatisen fått fin färg och är mjuk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 778 kJ / 186 kCal