Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med kapris och rödbetor

Sväng snabbt ihop denna kyckling med kapris och rödbetor som passar utmärkt till lunch. Lägg upp dina möra, nystekta kycklingfiléer på en bädd av fräst spenat och rödbetsblandning och servera direkt med färskpotatis och grovt, gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i en het panna med olivoljan i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Skala och grovhacka rödlöken. Fräs den mjuk i smöret. Tillsätt rödbetor och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg bladspenaten i en het lättoljad stekpanna och fräs hastigt i ca 1 minut. Salta och peppra.
  5. Lägg upp spenaten och rödbetsblandningen på tallrikar. Dela kycklingbrösten och lägg ovanpå. Servera med potatis och gärna ett grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • ca 600 g kycklingfilé (bröst eller lårfilè)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2073 kJ / 496 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden