Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ibland vill man ha det lilla extra. Ibland inte alls. ICA Basic är det billigaste sortimentet bland våra egna ICA-varor. Självklart lever de upp till våra högt ställda ICA-krav, men tack vare enkla förpackningar, stora volymer och en kvalitet som räcker gott för vardagen kan vi hålla priset nere. Inga finesser alltså, bara bra mat.

Bra mat. Resten har vi plockat bort.

För att hålla nere priserna har vi plockat bort finesserna, och en hel del onödiga tillsatser också när vi ändå var i farten. Det varierar från vara till vara, så för att visa hur vi menar ger vi dig här några exempel.

Några bra produkter från Basic

 • ICA Basic Lövbiff

  ICA Basic Lövbiff

  Precis som allt annat ICA Basic kött lever lövbiffen upp till ICAs högt ställda krav på djuromsorg och kvalitet. Däremot är Basic lövbiffen producerad av fransyska som har ett lägre pris än innanlår som är den vanligast förekommande lövbiff råvaran. Skivorna kan också vara något ojämna och inte lika noga putsade. Det betyder att du ibland kan få en lite tjockare skiva eller behöva putsa köttet lite själv. Men det kan det vara värt i vardagen. Vi har helt enkelt plockat bort finesserna, för att kunna hålla priset nere.

 • ICA Basic Broccoli

  ICA Basic Broccoli

  Våra frysta bär och grönsaker från ICA Basic innehåller lika mycket näring som andra märken. Däremot är vi inte riktigt lika petiga med storlekarna i sorteringen. Den ena bönan kan vara lite kortare än den andra, och alla hallon i påsen kanske inte är perfekt runda. Vi tycker nämligen att det viktiga är att ha riktigt bra priser på nyttigheter som bär, frukt och grönsaker. Genom att släppa igenom en del ”skönhetsfel” kan vi hålla priset nere. När det gäller just broccolin är lite mer av stjälken med. Men den är ju god att skiva tunt och koka med precis som vanligt.

 • ICA Basic Pastasås

  ICA Basic Pastasås

  För snabba och enkla vardagar är våra pastasåser från ICA Basic goda val. Vi har plockat bort en del ingredienser som lätt drar upp priset, till exempel färska kryddor. Men vi vet att smaken räcker gott till en vanlig vardagsmiddag. Det har vi själva kontrollerat och provsmakat oss fram till. Och som i alla andra ICA Basic-varor har vi även plockat bort så många tillsatser som möjligt − i pastasåsen faktiskt varenda en.

Handla Basic

 • Handla i butik

  Handla i butik

  Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egen företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

  Hitta din butik

 • Handla på nätet

  Handla på nätet

  Vill du helst handla dina varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

  Handla Basic på nätet

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer