Inga finesser, bara bra grejer

ICA Basic

ICA Basic är det billigaste sortimentet bland våra egna ICA-varor, tack vare stora volymer, enklare förpackning och en kvalitet som räcker gott för vardagen. Det är smart att handla ICA Basic.

Bild laddas

ICA Basic är våra billigaste och enklaste varor

ICA Basic är perfekt när du vill ha varor av bra kvalitet men inte vill lägga pengar på den där extra finessen. För ibland spelar det ingen roll om hallonen har olika storlek eller om förpackningen är lite enklare. Då är det bara smart att handla ICA Basic.

Bild laddas

ICA Basic hallon

ICA Basic hallon är en av våra mest uppskattade produkter med ett högt innehåll av C-vitamin och de passar utmärkt för att exempelvis koka sylt, baka paj eller saft. Hallonen har något större variation i storlek och färg och förpackas i påse (istället för ask) vilket gör att vi kan hålla priset nere.

Om suget efter en hallonsmoothie blir för stort så kan du testa att göra den här supergoda med hallon och kokosmjölk - slurp!

Bild laddas

ICA Basic krossade tomater

ICA Basics krossade tomater har lite större variation i storleken på tomatkrosset och något tunnare konsistens, men funkar riktigt bra i en mustig tomatsås eller i den här supergoda vegetariska lasagnen.

 

 

Bild laddas

ICA Basic mozzarella

ICA Basic Mozzarella är en riktigt prisvärd storsäljare. Den krämiga, milda osten är gjord på komjölk och passar lika bra i salladen, på pizzan eller som tilltugg. Blanda mozzarella med mogna tomater, olivolja och basilikablad och strö lite flingsalt över så har du en busenkel och god förrätt. Eller testa att göra en mustig tomatsoppa som du toppar med mozzarella. Den är billigare tack vare stora inköp och en enklare förpackning.

Bild laddas

ICA Basic majskorn

Våra majskorn varierar lite i storleken men gör sig utmärkt till färsen, grytan eller salladen mitt i veckan. Eller varför inte testa att rosta den och göra en göra den här goda lime och korianderslungade majsen som tillbehör till fredagstacon? 

Bild laddas

ICA Basic bryggmalt kaffe

Vårt billigaste bryggkaffe är gjort på Robustabönor, givetvis är det UTZ-certifierat. Det garanterar en ansvarsfull produktion som tar hänsyn till arbetare och miljö. Du kan själv spåra ursprunget för varenda paket du köper. Om du älskar kaffe i bakverk så måste du testa att göra våra mest populära  chokladbollar.

Bild laddas

ICA Basic Edamer

ICA Basic Edamer är en mild ost som passar utmärkt på smörgåsen, på pizzan eller gratängen. Den finns både som bit om ca 850g och som färdigskivad i storlekarna 400g och 1000g för den som gillar enkelt och bekvämt!

Bild laddas

Värmeljus i storpack

100-pack värmeljus med fyra timmars brinntid. Perfekt till både vardagmys och fest.

Handla Basic
 

Bild laddas

Handla i butik

Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egen företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

Hitta din närmaste butik
Bild laddas

Handla på nätet

Vill du helst handla dina varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

Handla Basic på nätet
Kvalitetslöfte

När du köper en vara det står ICA på kan du alltid vara säker på det här:

  • Vi smakar och testar tills vi är säkra på att produkterna lever upp till våra höga förväntningar
  • Vi strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet och prisvärde
  • Alla produkter tas fram tillsammans med erfarna producenter och experter
  • Våra leverantörer kvalitetssäkras enligt externa standarder och vi ställer strikta krav på deras arbete utifrån kvalitet, miljö och socialt ansvar
  • Vi strävar efter att våra produkter ska bidra till ett starkt och livskraftigt jordbruk i Sverige
  • Vi använder bara tillsatser när de tillför konsumentnytta, t.ex. garanterar säkerhet och vi är så försiktiga vi kan med mängden salt och socker
  • Alla våra produkter går att spåra till var och när de tillverkades
  • Vi strävar efter att alla våra produkter ska vara framtagna med bästa möjliga omsorg för människa, djur och miljö