ICA Selection

ICA Selection är våra bästa varor – utvalda av oss och av högsta kvalitet. De görs av producenter som arbetar med förstklassiga råvaror och som inte kompromissar med smak och kvalitet.

Gruppbild varor ICA Selection

När bara det bästa är gott nog

Letar du efter det lilla extra? Härligt! ICA Selection gör det enkelt för dig att hitta riktigt bra mat. När vi tar fram en egen produkt är kvaliteten avgörande – och för ICA Selection lägger vi ambitionsnivån allra högst. Då letar vi upp producenter och produkter som ger något alldeles extra.

Innan vi kan välja ut varorna kollar vi noga vad de innehåller, provsmakar, doftar och testar. I vissa fall granskar vi också arbetsförhållanden och miljöarbetet hos leverantören. Det är vanligt att produkterna kommer från sin ursprungsplats då både tradition och kunskap är djupt rotade hos tillverkaren.

Här har vi valt ut några av våra egna favoriter inom ICA Selection. Vilka blir dina?

Några godbitar från Selection
 

Salsiccia – örtig korv med nyanserad smak

En färsk, grovmalen salsiccia med balanserad sälta och kötthalt på hela 90 %. Korven är kryddad med knippor av örter och vitlök och gjord med naturtarm. Köttråvaran är från Sverige och särskilt utvald av ICA – en smakupplevelse att grilla och servera med en matig sallad.

Choklad i förpackning

Fransk choklad – oh là là!

Inte ljus, inte mörk men något väldigt härligt däremellan. Vår blonda choklad med charmerande smak av kola och karamelliserat socker görs av franska Natra Saint Etienne, en av världens ledande chokladtillverkare sedan 1906. Bon appétit!

Surdegsbröd och stenugnsbakat

ICA Selection Svenskt Hantverk erbjuder flera sorters surdegsbröd, bland annat Levainfrallor som är  bakade på äkta surdeg från Stockholms Stenugnsbageri, Bondbröd från Östras Stenugnsbageri i Halland eller kalljäst Skånskt Surdegsbröd från familjeägda Södervidinge i Skåne. Eller kanske föredrar du Norrländskt tunnbröd bakat av familjeägda Stöde Tunnbrödsbageri i Medelpad? 

Prosciutto i förpackning

Prosciutto – molto bene!

Efter över 200 år i branschen är det lugnt att säga att familjen Beretta kan sina italienska delikatesser: de noga utvalda råvarorna tillreds efter gammal tradition som ger smakrika charkuterier av högsta kvalitet. För ICA Selection har vi handplockat deras prosciutto, en långlagrad lufttorkad skinka med söt och mild smak. Prova och njut!
 

Färskpressad apelsinjuice

Apelsinjuice – testvinnare med god smak

Energikicka igång morgonen med vår finaste färska apelsinjuice: rikligt med fruktkött, fin mellangul färg och frisk smak av fräscha apelsiner. Dessutom har den fått bäst betyg av tidningen Råd & Rön:s testare. Smaka själv så förstår du varför!

Broccolibuketter i påse

Små, fina broccolibuketter – snabbfrysta & spänstiga

Våra små, utvalda buketter av broccoli är så fina att du nästan skulle kunna överlämna en knippa av dem istället för blommor när du är bortbjuden! Tack vare att de är snabbfrysta direkt efter skörd bevarar de sin jämna, söta smak. Ångkoka buketterna för att behålla den spänstiga konsistensen och näringsinnehållet.
 

Olivolja i glasflaska

Extra virgin olivolja – fruktig arom, fin pepprighet

Från italienska klacken och regionen Puglia kommer den här ursprungsskyddade, noga utvalda olivoljan. Den utmärker sig genom sin fruktiga arom och en fräsch, lätt eftersmak av bittermandel. Med medelhög pepprighet och intensitet passar den perfekt till exempel att ringla över bröd tillsammans med lite flingsalt. Häpp! Du behöver inte sitta vid ett restaurangbord för att njuta.
 

Rutig och randig kökshandduk

Saker till hemmet – av högsta kvalitet

Förutom mat har ICA Selection ett utvalt sortiment för hemmet - allt från köksredskap till servetter med extra fin finish. Bara det bästa får märkas som ICA Selection för att garantera en utmärkt kvalitet och funktion.

Röd kundkorg fylld med varor

Handla ICA Selection i butik

Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egna företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

Hitta din butik
Kasse med varor handlade online

Handla ICA Selection på nätet

Vill du helst handla dina ICA Selection-varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

Handla Skona online