Hoppa till sidans innehåll

ICA Skona är vårt miljömedvetna val för tvätt, städ och papper. Miljömärkta produkter med milda dofter och helt parfymfria alternativ. Skonsamma mot dig, vattnet och naturen, men skoningslöst effektiva mot smutsen.

Med ICA Skona kan du tvätta och städa miljösmart. I över 20 år har vi jobbat för att ta fram effektiva tvättmedel och rengöringsmedel som värnar om både dig och miljön. För ju mindre du använder hemma, desto mindre påverkas naturen. Och med ICA Skona blir det rent med förvånansvärt lite, så kolla noga på förpackningen hur mycket som behövs. 

I Skonas städsortimentet ingår bland annat diskborstar och hushållsdukar. Alla disk- och rengöringsprodukter ger dig möjlighet att välja effektiva, parfymfria och prisvärda produkter som tar hänsyn till miljön.

Upptäck vår prisvinnande miljömärkta, parfymfria och veganska serie från ICA Skona

ICA är stolta över att ha vunnit priset European Private Label Awards 2019 i kategorin non-food för våra Skona Naturlig*-produkter. Serien prisades av juryn för att produkterna består av naturliga ingredienser, är certifierade av både Svanen och Ecocert samt för att förpackningarna framhäver den naturliga identiteten hos tvätt- och renöringsprodukterna.

ICAs egna Skonafavoriter

 • Skona textilvårdande sköljmedel

  Skona textilvårdande sköljmedel

  Med ICA Skonas nya sköljmedel reducerar du noppor och bevarar textilernas färger samt nykänsla. Vi är först på den skandinaviska marknaden med en innovativ teknik där egenskaper från vanliga sköljmedel kombineras med textilvårdande egenskaper. Eftersom större delen av kläders klimatpåverkan sker under tillverkningen är det avgörande för miljön att vi tar hand om våra kläder så att de håller längre. Vårt sköljmedel innehåller det naturliga enzymet cellulas som kan ”putsa” skadade cellulosafibrer och på det sättet avlägsna noppor från plagg tillverkade av bomull och bomull/syntetfibrer. Sköljmedlet finns i tre varianter: en helt parfymfri och två milt parfymerade med doft av morgonsol eller nyponros.

 • Skona Naturlig* parfymfritt diskmedel

  Skona Naturlig* parfymfritt diskmedel

  En naturlig produkt fri från parfym- och färgämnen. Detta flytande diskmedel är effektivt, drygt och räcker länge. I sortimentet från Skona Naturlig* hittar du även tvättmedel, allrengöring, brunsåpa, sköljmedel och WC-rengöring. Alla produkter är helt parfymfria och märkta med Svanen/Bra miljöval, Ecocert samt Vegan Society. Förpackningarna är gjorda av plast från sockerrör för minskad klimatpåverkan.

Handla Skona

 • Handla Skona i butik

  Handla Skona i butik

  Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egna företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

  Hitta din butik

 • Handla på nätet

  Handla på nätet

  Vill du helst handla dina varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

  Handla Skona på nätet