Städa med rent samvete

ICA Skona

ICA Skona är vårt miljömedvetna val för tvätt, städ och papper. Miljömärkta produkter med milda dofter och parfymfria alternativ. Skonsamma mot dig, vattnet och naturen, men skoningslöst effektiva mot smutsen. För en god morgondag.

Bild laddas

Med ICA Skona kan du tvätta och städa miljösmart. I över 20 år har vi jobbat för att ta fram effektiva tvättmedel och rengöringsmedel som värnar om både dig och miljön. För ju mindre du använder hemma, desto mindre påverkas naturen. Och med ICA Skona blir det rent med förvånansvärt liten dos, så kolla noga på förpackningen hur mycket som behövs. 

I Skonas städsortimentet ingår bland annat diskborstar och hushållsdukar. Våra disk- och rengöringsprodukter ger dig möjlighet att välja effektiva, parfymfria och prisvärda produkter som tar hänsyn till miljön.

Upptäck vår prisvinnande miljömärkta, parfymfria och veganska serie från ICA Skona

ICA är stolta över att ha vunnit priset European Private Label Awards 2019 i kategorin non-food för våra Skona Naturlig*-produkter. Serien prisades av juryn för att produkterna består av naturliga ingredienser, är certifierade av både Svanen och Ecocert samt för att förpackningarna framhäver den naturliga identiteten hos tvätt- och renöringsprodukterna.

ICAs egna Skonafavoriter

Bild laddas

Skona kulör & vittvätt

100 % cirkulärt

SKONA-flaskan är en ny cirkulär förpackning gjord på återvunna plastförpackningar från svenska hushåll.

För visste du, att den mesta plasten som du lämnar på återvinningen transporteras ut till Europa. Men nu använder vi det till förpackningen av vårt Svanenmärkta tvättmedel. Dessutom färgar vi inte plasten och då blir den grå. Inte så snyggt kanske, men mer hållbart. Grått är det nya gröna, säger vi.

Skona erbjuder alltid ett parfymfritt alternativ och att den är godkänd utav Astmha Allergy Nordic. 

PS! Du har väl inte missat att Skona flytande kulör- och vittvätt har fått utmärkelsen bäst i test av Testfakta i oktober 2022.

Bild laddas

Skona Naturlig* parfymfritt diskmedel

En naturlig produkt fri från parfym- och färgämnen. Detta flytande diskmedel är effektivt, drygt och räcker länge. I sortimentet från Skona Naturlig* hittar du även tvättmedel, allrengöring, brunsåpa, sköljmedel och WC-rengöring. Alla produkter är helt parfymfria och märkta med Svanen/Bra miljöval, Ecocert samt Vegan Society. Förpackningarna är gjorda av plast från sockerrör för minskad klimatpåverkan.

Bild laddas

Skona textilvårdande sköljmedel

Med ICA Skonas nya sköljmedel reducerar du noppor och bevarar textilernas färger samt nykänsla. Vi är först på den skandinaviska marknaden med en innovativ teknik där egenskaper från vanliga sköljmedel kombineras med textilvårdande egenskaper. Eftersom större delen av kläders klimatpåverkan sker under tillverkningen är det avgörande för miljön att vi tar hand om våra kläder så att de håller längre. Vårt sköljmedel innehåller det naturliga enzymet cellulas som kan ”putsa” skadade cellulosafibrer och på det sättet avlägsna noppor från plagg tillverkade av bomull och bomull/syntetfibrer. Sköljmedlet finns i tre varianter: en helt parfymfri och två milt parfymerade med doft av morgonsol eller nyponros.
 

Bild laddas

Skona avfallspåsar och sopsäckar

ICA Skonas avfallspåsar är producerade i Sverige och tillverkade av återvunnen råvara. Även ICA Skonas sopsäckar innebär ett hållbart val då de är tillverkade av minst 80% insamlad återvunnen råvara. Det ska vara enkelt att göra skonsamma och hållbara val.

Handla ICA Skona

Bild laddas

Handla Skona i butik

Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egna företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

Hitta din butik
Bild laddas

Handla Skona på nätet

Vill du helst handla dina I love eco-varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

Handla Skona online
Kvalitetslöfte

När du köper en vara det står ICA på kan du alltid vara säker på det här:

  • Vi smakar och testar tills vi är säkra på att produkterna lever upp till våra höga förväntningar
  • Vi strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet och prisvärde
  • Alla produkter tas fram tillsammans med erfarna producenter och experter
  • Våra leverantörer kvalitetssäkras enligt externa standarder och vi ställer strikta krav på deras arbete utifrån kvalitet, miljö och socialt ansvar
  • Vi strävar efter att våra produkter ska bidra till ett starkt och livskraftigt jordbruk i Sverige
  • Vi använder bara tillsatser när de tillför konsumentnytta, t.ex. garanterar säkerhet och vi är så försiktiga vi kan med mängden salt och socker
  • Alla våra produkter går att spåra till var och när de tillverkades
  • Vi strävar efter att alla våra produkter ska vara framtagna med bästa möjliga omsorg för människa, djur och miljö