UNDER 30 MIN | Enkel

Mozzarellasallad med tomat och basilika

En fräsch mozzarellasallad är det perfekta tilltugget att bjuda på. Den är enkel att tillaga, välsmakande och vacker att se på. Den mjuka vita osten sida vid sida med den röda tomaten och som en uppiggande prick över i:et landar den gröna basilikan och sluter denna goda cirkel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv mozzarellan i bitar. Hacka basilikan. Skär tomaterna i halvor.
  2. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 981 kJ / 235 kCal