Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pizza med basilika och mozzarella

Pizza med basilika och mozzarella är en vinnande version av hemlagad pizza med läckerheter som paprika, salladslök, mozzarella, pesto soltorkad tomat, solroskärnor, parmesanflarn och basilika. Passar ypperligt till festen eller som bjudrätt, men går givetvis även att avnjuta i hemmets lugna vrå, tillsammans med nära och kära.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Pizzadeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör i mjölk och olivolja och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i fyra delar och lägg dem två och två på bakplåtspapper. Strö lite mjöl på degen, kavla eller platta ut dem till ca 20 cm i diameter (för 4 port).
  4. Fyllning: Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Ansa och strimla salladslöken. Skiva mozzarellan.
  5. Bred peston på degen. Lägg på paprika, salladslök, mozzarella och solroskärnor. Strö på parmesan.
  6. Ta ut den varma plåten och dra över bakplåtspapperet med pizzorna på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Gör likadant med nästa omgång.
  7. Garnera pizzorna med basilikablad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egna glutenfria bottnar eller köp färdiga.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mozzarellan mot riven hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Kockknepet: Om du inte har tillgång till en plåt, så använd långpannan men vänd den upp och ner så slipper pizzan åka rutschbana ner!

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 bakplåtspapper
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 125 g mozzarella
  • 185 g pesto soltorkad tomat
  • 1 dl solroskärnor
  • 45 g parmesanflarn
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2841 kJ / 679 kCal