Pizza med basilika och mozzarella är en vinnande version av hemlagad pizza med läckerheter som paprika, salladslök, mozzarella, pesto soltorkad tomat, solroskärnor, parmesanflarn och basilika. Passar ypperligt till festen eller som bjudrätt, men går givetvis även att avnjuta i hemmets lugna vrå, tillsammans med nära och kära.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egna glutenfria bottnar eller köp färdiga.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mozzarellan mot riven hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Bianca! Ber om ursäkt för måtten. Men med våra matematiska formler så kan det bli såhär när man ändrar och drar i portionsomvandlaren. Bäst är alltid att utgå från originalreceptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-06Ingrediensernas mått är väldigt krånglig. 9/10 dl mjölk? 2/5 dl olivolja? osv. Hur mycket är det? BB
Bianca
2017-02-06Riktigt gott! Hade mycket ruccola på efteråt, blev sååå bra!
Viveca
2013-09-23