Lime- och korianderslungad majs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Lime- och korianderslungad majs

Hotta upp vanlig burkmajs, eller frysta majskorn, i stekpannan med lime och koriander. Limens pigga syra gifter sig fint med majsen sötma. Servera till tacos, pulled pork eller linda in i matiga wraps tillsammans med goda vegobiffar, grönsaker och dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2,5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av vätskan från majskornen.
  2. Fräs majsen i olja i en het stekpanna tills den får färg. Ta från värmen.
  3. Tillsätt limeskal och limejuice, koriander och smaka av med salt och peppar.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 2,5 dl
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk fryst hackad koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1649 kJ / 394 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept