UNDER 15 MIN | Enkel

Lime- och korianderslungad majs

Hotta upp vanlig burkmajs, eller frysta majskorn, i stekpannan med lime och koriander. Limens pigga syra gifter sig fint med majsen sötma. Servera till tacos, pulled pork eller linda in i matiga wraps tillsammans med goda vegobiffar, grönsaker och dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2,5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av vätskan från majskornen.
  2. Fräs majsen i olja i en het stekpanna tills den får färg. Ta från värmen.
  3. Tillsätt limeskal och limejuice, koriander och smaka av med salt och peppar.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 2,5 dl
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk fryst hackad koriander
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1649 kJ / 394 kCal