Veggo lasagne

En vegetarisk variant på lasagne där du byter ut köttet mot en fyllig tomatsås och varvar med en mumsig crème fraichesås med zucchini. Efter att smakerna får berikas i ugnen blir lasagnen suveränt god.

Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
Tomatsås
1 schalottenlök eller gul lök (1 scharlottenlök motsvarar 1 gul lök)
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
Crème fraiche sås
1 zucchini (à ca 300 g)
4 dl lätt crème fraiche
1 dl riven parmesan eller annan lagard hårdost
salt
peppar
Till servering
blandsallad
rucola
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1268 KJ / 303 kCal
Fett15 g
Salt0.9 g
Kolhydrater29 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God, piffade upp såsen med lite vegeta/buljongpulver.
Maria
2024-10-25Men man kör zucchinin samt lägger till rovna morötter i tomatsåsen så blire så himlans gott 😃
Emma
2024-08-15En god lasagne men måste ha gjort något fel för den skar sig så den såg inte så kul ut
Jan-åke
2024-06-12