Tomatsoppa med risoni och mozzarella
Värm dig med en underbart krämig tomatsoppa där risonin smälter i munnen. Ät denna snabblagade rätt tillsammans med frasiga baguetter och glöm inte att toppa soppan med mumsig mozzarella och härligt grön basilika för en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter (à 50 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk timjan
1 1/2 dl risonipasta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett18 g
Salt3.96 g
Kolhydrater75 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Jag bytte ut bönorna mot lite rester av korv i bitar, och tillsatte knappt 0,5 dl grädde för att runda av smaken, supergott!
Jenni
2023-08-24Det står i receptet att det ska vara "1/2 timjan". Ska det vara tesked eller matsked där?
Helen
2021-06-16Tack Helen för din fråga. Vi har nu uppdaterat att det är 1/2 msk timjan. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-06-18Enkelt, gott och mättande!
Sigrid
2018-02-08