Tomatsoppa med risoni och mozzarella

31
4
Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Värm dig med en underbart krämig tomatsoppa där risonin smälter i munnen. Ät denna snabblagade rätt tillsammans med frasiga baguetter och glöm inte att toppa soppan med mumsig mozzarella och härligt grön basilika för en komplett måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
minibaguetter (à 50 g)
1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
tomatpuré
1
förp passerade tomater (à 500 g)
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2
timjan
1 1/2 dl
risonipasta
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
-
salt
-
peppar
2
förp mozzarella (à 125 g)
1
kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot kokt ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd risoni utan ägg, kokt ris eller äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Dela bröden och bred på lite smör och pressad vitlök innan bröden gräddas, så får ni en god vitlöksbaguette.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Sigrid

2018-02-08

Enkelt, gott och mättande!

Ellinor

2018-01-24

Enkelt att göra och så gott! Ett kanonbra vegetariskt alternativ!

Solveig

2018-01-10

Enkelt att göra och godare än förväntat!

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 604 kCal
Fett 18 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 75 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept