ICA I love eco

ICA I love eco är vårt eget fina ekologiska sortiment: mat och saker till ditt hem som vi tagit fram i balans med naturen – utan att tumma på smak eller kvalitet.

Produkter ur sortimentet I love eco

Tänk eko-logiskt!

Vi vill att du alltid ska ha de bästa förutsättningarna att handla bra mat. Extra gott är det när den produceras med så lite miljöpåverkan som möjligt. När du väljer varor ur ICAs I love eco-sortiment bidrar du till en långsiktigt hållbar framtid och att vårda planeten åt kommande generationer. Och en annan viktig sak: plånboken ska inte behöva bestämma om du väljer ekologiskt.

Handlar du online finns varorna här. Vill du ha lite inspiration till att börja tänka mer ”eko-logiskt”? Här nedanför finns fina representanter från det ständigt växande sortimentet:

Några bra produkter

Brun kaffeförpackning

Ekologiskt kaffe

Vi vill att ditt kaffe ska vara gott både i koppen och för samvetet i knoppen. Det ser vårt breda ekosortiment till. Har du njutit av ICA I love ecos ekologiska brygg i mellanrost? Kaffets finstämda, lite nötiga toner passar fint med nötter, skorpor, biscotti eller mandelkubb. Allt kaffe under ICAs egna varu­märken är UTZ-certifierat för att garantera en ansvarsfull produktion med hänsyn till arbetare och miljö.
 

Köttfärs i grön förpackning

Ekologiskt kött

Vi tror på att leva hållbart – för vår generation och framtida. ICA I Love ecos sortiment av kött spelar en viktig roll i den strävan och vi följer strikta regler för att uppfylla kraven för ekologisk märkning. Våra leverantörer är noga utvalda: du kan vara säker på att produkterna är framtagna med respekt och hänsyn till naturen.
 

Mellanmjölk i naturfärgad förpackning

Ekologiska mejeriprodukter

Mjölk, grädde, smör eller yoghurt? Fett, magert eller laktosfritt? Vårt stora utbud av ekologiska mejeriprodukter gör det lätt för dig att välja just det du vill ha. Ekokossor äter ekologiskt foder och får vara utomhus så mycket som möjligt.
 

Färskotatis

Ekologisk potatis

När du väljer ekologisk potatis stöder du åkrar utan naturfrämmande bekämpningsmedel. Istället används mest förebyggande åtgärder som t.ex. motståndskraftiga sorter för att begränsa angrepp av sjukdomar och skadegörare. Dags att börja handla ekopotatis med andra ord!
 

Klase med bananer

Ekologiska bananer

På ekologiska bananodlingar används inga naturfrämmande bekämpningsmedel. När du väljer ett ekologiskt alternativ är du därför bland annat med och bidrar till bättre villkor för arbetarna och djur och natur runt omkring . Vad vill du lämna för eko till din eftervärld?
 

Ekologiska vindruvor

Ekologiska vindruvor

Vi bär alla ett ansvar för bra, hållbar förändring – de val vi gör påverkar vår omgivning under lång tid framöver. Ett bra steg på vägen kan vara att styra om till fler och fler ekologiska produkter. Varför inte börja med att prova vindruvorna från ICA I love eco? Goda för både smak och samvete!
 

Barnkläder

Bomullen som är ekologiskt certifierad

Utan att tumma på kvalitet och stil erbjuder vi ett attraktivt babysortiment till småbarnsfamiljen, riktigt fina underkläder, baskläder och mycket mer!
Bomullen i våra klädesplagg är ekologiskt certifierad och därmed producerad utan naturfrämmade bekämpningsmedel. Sortimentet finner du främst på ICA Maxi.

Röd kundkorg fylld med varor

Handla I love eco i butik

Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egna företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.

Hitta din butik
Kasse med varor handlade online

Handla I love eco på nätet

Vill du helst handla dina I love eco-varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

Handla I love eco online
Kvalitetslöfte

När du köper en vara det står ICA på kan du alltid vara säker på det här:

  • Vi testar tills vi är säkra på att produkterna lever upp till våra höga förväntningar
  • Vi strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet och prisvärde
  • Alla produkter tas fram tillsammans med erfarna producenter och experter
  • Våra leverantörer kvalitetssäkras enligt externa standarder och vi ställer strikta krav på deras arbete utifrån kvalitet, miljö och socialt ansvar
  • Vi strävar efter att våra produkter ska bidra till ett starkt och livskraftigt jordbruk i Sverige
  • Vi använder bara tillsatser när de tillför konsumentnytta, t.ex. garanterar säkerhet och vi är så försiktiga vi kan med mängden salt och socker
  • Alla våra produkter går att spåra till var och när de tillverkades
  • Vi strävar efter att alla våra produkter ska vara framtagna med bästa möjliga omsorg för människa, djur och miljö