ICA I love eco

ICA I love eco är vårt eget ekologiska sortiment. Mat och produkter som producerats i balans med naturen, utan avkall på smak och kvalitet. Vill du handla mer hållbart? Då har du hittat rätt.

Produkter ur sortimentet I love eco

Med vårt ICA I love eco-sortiment strävar vi efter att ta hänsyn under hela produktionsresan från jord till bord, inklusive förpackning. Våra varor kommer uteslutande från certifierade ekologiska leverantörer som jobbar mot ett hållbart kretslopp mellan växter och djur. På eko-gårdar finns inga naturfrämmande bekämpningsmedel men desto fler arter av växter och viktiga pollinerare. ​

Det finns all världens anledningar att handla ekologiskt. Med ICA I love eco gör vi valet lite enklare – för en god morgondag.

Några bra produkter

Brun kaffeförpackning

Ekologiskt kaffe

Vi vill att ditt kaffe ska vara gott både i koppen och för samvetet i knoppen. Det ser vårt breda ekosortiment till. Har du njutit av ICA I love ecos ekologiska brygg i mellanrost? Kaffets finstämda, lite nötiga toner passar fint med nötter, skorpor, biscotti eller mandelkubb. Allt kaffe under ICAs egna varu­märken är UTZ-certifierat för att garantera en ansvarsfull produktion med hänsyn till arbetare och miljö.
 

Köttfärs i grön förpackning

Ekologiskt kött

Vi tror på att leva hållbart – för vår generation och framtida. ICA I Love ecos sortiment av kött spelar en viktig roll i den strävan och vi följer strikta regler för att uppfylla kraven för ekologisk märkning. Våra leverantörer är noga utvalda: du kan vara säker på att produkterna är framtagna med respekt och hänsyn till naturen.
 

Mellanmjölk i naturfärgad förpackning

Ekologiska mejeriprodukter

Mjölk, grädde, smör eller yoghurt? Fett, magert eller laktosfritt? Vårt stora utbud av ekologiska mejeriprodukter gör det lätt för dig att välja just det du vill ha. Ekokossor äter ekologiskt foder och får vara utomhus så mycket som möjligt.
 

Färskotatis

Ekologisk potatis

När du väljer ekologisk potatis stöder du åkrar utan naturfrämmande bekämpningsmedel. Istället används mest förebyggande åtgärder som t.ex. motståndskraftiga sorter för att begränsa angrepp av sjukdomar och skadegörare. Dags att börja handla ekopotatis med andra ord!
 

Klase med bananer

Ekologiska bananer

På ekologiska bananodlingar används inga naturfrämmande bekämpningsmedel. När du väljer ett ekologiskt alternativ är du därför bland annat med och bidrar till bättre villkor för arbetarna och djur och natur runt omkring . Vad vill du lämna för eko till din eftervärld?
 

Ekologiska vindruvor

Ekologiska vindruvor

Vi bär alla ett ansvar för bra, hållbar förändring – de val vi gör påverkar vår omgivning under lång tid framöver. Ett bra steg på vägen kan vara att styra om till fler och fler ekologiska produkter. Varför inte börja med att prova vindruvorna från ICA I love eco? Goda för både smak och samvete!
 

Barnkläder

Bomullen som är ekologiskt certifierad

Utan att tumma på kvalitet och stil erbjuder vi ett attraktivt babysortiment till småbarnsfamiljen, riktigt fina underkläder, baskläder och mycket mer!
Bomullen i våra klädesplagg är ekologiskt certifierad och därmed producerad utan naturfrämmade bekämpningsmedel. Sortimentet finner du främst på ICA Maxi.

Brett sortiment ger bra eko

Ingen kan göra allt men alla kan göra något för miljön. Älskar du jordnötssmör? Äter du mycket färdigmat? Knäcker du många ägg? Vi jobbar hela tiden med att utveckla vårt redan breda ekologiska sortiment – från mejeri och grönsaker till skafferivaror som mjöl och choklad. Vad du än har för matfavoriter har ICA I love eco hundratals ekologiska produkter som matchar din smak.

Handla I love eco

Kasse med varor handlade online

Handla online

Vill du helst handla dina varor online? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.

Handla I love eco online
Kvalitetslöfte

När du köper en vara det står ICA på kan du alltid vara säker på det här:

  • Vi testar tills vi är säkra på att produkterna lever upp till våra höga förväntningar
  • Vi strävar alltid efter bästa möjliga kvalitet och prisvärde
  • Alla produkter tas fram tillsammans med erfarna producenter och experter
  • Våra leverantörer kvalitetssäkras enligt externa standarder och vi ställer strikta krav på deras arbete utifrån kvalitet, miljö och socialt ansvar
  • Vi använder bara tillsatser när de tillför konsumentnytta, t.ex. garanterar säkerhet
  • Alla våra produkter går att spåra till var och när de tillverkades
  • Vi strävar efter att alla våra produkter ska vara framtagna med bästa möjliga omsorg för människa, djur och miljö