ICA I love eco

ICA I love eco är vårt eget fina ekologiska sortiment: mat och saker till ditt hem som vi tagit fram i balans med naturen – utan att tumma på smak eller kvalitet.

Tänk eko-logiskt!

Vi vill att du alltid ska ha de bästa förutsättningarna att handla bra mat. Extra gott är det när den produceras med så lite miljöpåverkan som möjligt. När du väljer varor ur ICAs I love eco-sortiment bidrar du till en långsiktigt hållbar framtid och att vårda planeten åt kommande generationer. Och en annan viktig sak: plånboken ska inte behöva bestämma om du väljer ekologiskt.

Handlar du online finns varorna här. Vill du ha lite inspiration till att börja tänka mer ”eko-logiskt”? Här nedanför finns fina representanter från det ständigt växande sortimentet:

ekokaffe 180x180_FL

Ekologiskt kaffe 

Vi vill att ditt kaffe ska vara gott både i koppen och för samvetet i knoppen. Det ser vårt breda ekosortiment till. Har du njutit av ICA I love ecos ekologiska brygg i mellanrost? Kaffets finstämda, lite nötiga toner passar fint med nötter, skorpor, biscotti eller mandelkubb. Allt kaffe under ICAs egna varu­märken är UTZ-certifierat för att garantera en ansvarsfull produktion med hänsyn till arbetare och miljö. Läs mer här.

ekofärs 180x180_FLEkologiskt kött

Vi tror på att leva hållbart – för vår generation och framtida. ICA I Love ecos sortiment av kött spelar en viktig roll i den strävan och vi följer strikta regler för att uppfylla kraven för ekologisk märkning. Våra leverantörer är noga utvalda: du kan vara säker på att produkterna är framtagna med respekt och hänsyn till naturen. 

 

ekomjölk 180x180_FL

Ekologiska mejeriprodukter

Mjölk, grädde, smör eller yoghurt? Fett, magert eller laktosfritt? Vårt stora utbud av ekologiska mejeriprodukter gör det lätt för dig att välja just det du vill ha. Ekokossor äter ekologiskt foder och får vara utomhus så mycket som möjligt.

 

 

ekopotatis 180 x180_FL

Ekologisk potatis

När du väljer ekologisk potatis stöder du åkrar utan kemiska bekämpningsmedel. Istället används mest förebyggande åtgärder som t.ex. motståndskraftiga sorter för att begränsa angrepp av sjukdomar och skadegörare. Dags att börja handla ekopotatis med andra ord!

 

ekodruvor 180x180_FL

Ekologiska vindruvor

Vi bär alla ett ansvar för bra, hållbar förändring – de val vi gör påverkar vår omgivning under lång tid framöver. Ett bra steg på vägen kan vara att styra om till fler och fler ekologiska produkter. Varför inte börja med att prova vindruvorna från ICA I love eco? Goda för både smak och samvete!

 

ekohanddukar 180x180_FL_IIInte bara ekomat

Förutom mat finns andra ekologiska produkter, bland annat handdukar, babyprylar, leksaker, bäddset för barn och sängtextilier i ekologisk bomull. På ICA Hemma hittar du alla I love eco-produkter för ditt hem. 

 

 

ekojordnötssmör 180x180_FL

Gott och blandat ger bra eko

Ingen kan göra allt men alla kan göra något för miljön. Älskar du jordnötssmör? Äter du mycket färdigmat? Knäcker du många ägg? Vi jobbar hela tiden med att utveckla vårt redan breda ekologiska sortiment – från mejeri och grönsaker till skafferivaror som mjöl och choklad. Vad du än har för matfavoriter har ICA I love eco hundratals ekologiska produkter som matchar din smak.