ICA I love eco

ICA I love eco är vårt ekologiska varumärke, som vi ständigt jobbar med att bredda och utveckla. Här hittar du ekologisk mat och varor till hemmet, allt producerat i balans med naturen.

Eko för alla 

Med ICA I love eco vill vi inspirera dig till en ekologisk livsstil som både smakar och gör gott. Vi strävar efter att erbjuda dig ett brett ekologiskt sortiment – från mejeri och grönsaker till skafferivaror som mjöl och choklad. Förutom mat hittar du bland annat handdukar och sängtextilier I ekologisk bomull. Alla I love eco-produkter som inte är mat hittar du på ICA Hemma. Här kan du handla några av våra mest populära ICA i love eco-varor.

5 skäl till varför du ska välja ekologiskt:


Bra för miljön

I ett ekologiskt jordbruk samarbetar alla delar på naturens villkor, och man är noga med att hushålla med jordens resurser.

Schysst djurhållning
På ekologiska gårdar vill man ge djuren en så naturlig miljö som möjligt. De har gott om plats att beta och böka, och får ekologiskt foder att äta.

Inga syntetiska gifter
Ekobönderna använder inga syntetiska bekämpningsmedel: bra för odlaren, dig och naturen.

Inget konstgödsel
På ekogårdar används biologiskt gödsel, vilket bidrar till gårdens kretslopp. Att låta djur ”tillverka” gödslet minskar bruket av fossila bränslen.  

Spara på resurser
På ekologiska gårdar tar man vara på vad platsen har att ge. Man använder och återanvänder, för att så långt det är möjligt skapa ett eget kretslopp.