Hoppa till sidans innehåll

När vi nu är många som sitter hemma i våra soffor med begränsad möjlighet att träffa nära och kära så är det dags att ta till nya medel för att få social kontakt. Här tipsar vi om hur du samlar ihop ett gäng och ordnar en trevlig middag på länk.

Elin Nordström

Vem har sagt att lite hederligt enormt avstånd från sina vänner är en dålig grej? Vi lever i en annorlunda tid vilket innebär att vi nu behöver ta till lite annorlunda medel för att skapa social kontakt och upprätthålla våra relationer med nära och kära. I detta femstegsprogram guidar vi dig till en utsökt video-middag. Du kommer få tips om hur du ska klä dig, hur du ska duka -  nu snackar vi centrera de levande ljusen i perfekt position så att dina gäster flera kilometer bort får en känsla av mys. Och sist men absolut inte minst så ger vi tips på videovänlig mat att käka. Ingen vill se mangosalsa i ansiktet på folk så vi kanske lämnar fish-tacosen tills när det är läge att börja träffas fysiskt igen. Nu kör vi!

 • Klädseln

  Vi gillar att se saker från en positiv synvinkel och här har du alla möjligheter att leva ut din Kalle Anka-dröm i att bara köra finskjortan på överkroppen och sitta i långkalsongen eller varför inte ingenting undertill. Jag menar, vem bryr sig? Så länge du inte reser dig upp i panik för att du kommit på att tjälknölen du har i ugnen blev klar för fyra timmar sen så borde du vara lugn.

 • Dukningen

  Även den här pucken är ganska skön att ta tag i. Det kan se ut som att du har gjort ett Disney-slott av dina smutskläder i hemmet men just framför datorn ska det se tipptopp ut. Tänd lite ljus, ställ en blomsterkvist i perfekt position snett framför kameran. Har du ingen blomma kan du göra en av en piprensare och en näsduk. Går inte det så nehe vad gör man då? Jo, man tar fram lite rotfrukter och gör rotfruktschips som man strör likt rosenblad runt sin sittyta. Tänk så kreativ man kan bli när det gäller.

 • Samtalet

  Vissa av oss har problem att mingla så en video-middag där man enkelt bara kan trycka på off-knappen och sedan skylla på att nätet dog är ett utmärkt sätt att ses. Vad ska man då prata om och hur ska man fästa blicken? Till att börja med kan ni ju laga likadan mat så om det blir stelt kan ni ju alltid diskutera burratans krämighet till förbannelse. Titta intresserat in i kameran (men lagom intresserat, man vill inte få folk att tro att du håller på att tappa det). Nicka när det känns lägligt och för allt du är värd - tugga med stängd mun. Om vi har tips på lättuggad mat? Självklart!

  Pasta med burrata, rostade oliver och tomater

 • Maten

  Nu till den viktigaste delen i video-middagen - maten! Här gäller det att tänka till. En sallad går bort. Ingen vill spendera två timmar framför kameran lyssnandes till folks frenetiska tuggande när de försöker mala ner en broccolibukett på ett sofistikerat sätt. Laga något som du med handen eller besticken kan grabba tag i utan att ta bort blicken från kameran. Här kommer tre tips på rätter som gör sig utmärkt för en skype-middag.

  Rödbetspaj med chevre och valnötter, lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor och surdegspizza med kallrökt lax och spenat

 • Avskedet

  Nu har vi kommit fram till vägs ände. Här ska du på ett snyggt sätt säga hejdå till dina gäster. Hur gör man då? Vi har tre alternativ. 1. Stäng bara locket. Ni kommer ändå inte ses på ett tag. 2. Börja skruva dig likt en daggmask på en krok. Finns ingenting som skriker avsked mer än folk som börjar vrida på sig på märkliga sätt. 3. Skyll på att du ska natta ökenråttorna du inte har.

  När data-locket är stängt och du återigen sitter för dig själv så kan du passa på att unna dig en Kaffe Karlsson.