Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad blomkål

Grilla blomkål går det? Ja, ett måste på grillen i sommar. Blomkålen är ett underbart tillskott på grillbuffén tillsammans med rostad mandel och en senapsvinägrett. Hacka gräslök och strö över så har du ett vegetariskt tillbehör som kompletterar det mesta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blomkål: Ansa blomkålshuvudet och dela det på mitten. Pensla med oljan runt om och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme, låt svalna och hacka den grovt. Hacka gräslöken.
  4. Dressing: Vispa samman olivolja, vinäger och senap.
  5. Pensla den färdiggrillade blomkålen med dressingen. Strö över mandel och gräslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Blomkål
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka gräslök
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1013 kJ / 242 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB