Grillad blomkål

Grilla blomkål går det? Ja, grillad blomkål är ett måste på grillen i sommar. Blomkålen som marineras i sojasås, sesamolja och chilisås är ett underbart tillskott på grillbuffén. Hacka salladslök och strö över den och koriander så har du ett vegetariskt tillbehör som kompletterar det mesta.

Ingredienser
4 portioner
Blomkål
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 dl japansk soja
1 lime (saften)
3 msk olja
3 tsk sesamolja
2 msk chilisås
1 msk flytande honung
2 salladslökar
1 kruka koriander
Gör så här
01:00:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1075 KJ / 256 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegott!!! Det är dock svårt att få blomkålen i skivor utan att den faller isär, jag har provat att skära både från toppen till botten och sidledes. Men det går ju bra att grilla den som stora buketter också!
Erika
2024-06-28Vilken slags av chilisås är det tänkt? Sweet chili, typ Heinz tomatbaserade variant, sriracha, sån som är mest som en chilipasta med olja, eller någon helt annan variant? Det finns så väldigt många olika sorter...
Elin
2022-07-31Så himla gott. Marinaden skulle jag kunna äta med sked😄
Annikka
2022-07-04