Guide till svartrot
Trots sin långa mathistoria syns svartroten numera mest till i restaurangkök. Månadens skörd bjöd in ICA-kocken Niclas Rapp, för att prata svartrot. Hur lagar man svartrot? Hur smakar den?
Alla årets säsonger har sin egen prägel - olika råvaror, högtider och hur vi väljer att umgås. Nu lockar hösten - rotfrukternas prime time!
Trots sin långa mathistoria syns svartroten numera mest till i restaurangkök. Månadens skörd bjöd in ICA-kocken Niclas Rapp, för att prata svartrot. Hur lagar man svartrot? Hur smakar den?
Tillhör du dem som gärna ger dig ut i skogen med en liten kniv i ena handen och en korg i den andra när det är svampsäsong? Vi har samlat bästa tipsen för allt som har med svampplockning att göra! Allt från det ultimata vädret för svampplockning till hur du bäst rensar svamp och tar tillvara på dina kantareller eller vad du nu haft turen att hitta därute i svampskogen!
Dags för skördefest och härliga recept med säsongens fantastiska råvaror i fokus.
Har du mycket plommon hemma och undrar vad du ska laga med dem? Här hittar du massor av goda tips!
Dags för skördetid! Kocken Paul Svensson bjuder på recept med det lilla extra där säsongens rotfrukter får ta plats i allt från pasta till rotfruktschips.
Här är våra recept på den godaste höstmaten värdig en skördefest.
Äppelsäsong! Vi fördjupar oss i äppelkunskap och bjuder på goda recept med äpplen.
Vi tipsar om 10 goda viltrecept. Vad sägs om viltskavsgryta eller saftiga älgfärsbullar?