Säsong

Alla årets säsonger har sin egen prägel - olika råvaror, högtider och hur vi väljer att umgås. Nu lockar hösten - rotfrukternas prime time!

Artiklar (79)

Roten till det goda!

Guide till svartrot

Trots sin långa mathistoria syns svartroten numera mest till i restaurangkök. Månadens skörd bjöd in ICA-kocken Niclas Rapp, för att prata svartrot. Hur lagar man svartrot? Hur smakar den?

Den stora guiden!

Den ultimata guiden till svampplockning

Tillhör du dem som gärna ger dig ut i skogen med en liten kniv i ena handen och en korg i den andra när det är svampsäsong? Vi har samlat bästa tipsen för allt som har med svampplockning att göra! Allt från det ultimata vädret för svampplockning till hur du bäst rensar svamp och tar tillvara på dina kantareller eller vad du nu haft turen att hitta därute i svampskogen!

I säsong

Äntligen skördetid!

Dags för skördefest och härliga recept med säsongens fantastiska råvaror i fokus.

Sensommar!

Recept för skördetid

Dags för skördetid! Kocken Paul Svensson bjuder på recept med det lilla extra där säsongens rotfrukter får ta plats i allt från pasta till rotfruktschips.

Recept (7547)

Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
724 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilégryta med champinjoner
Betyg 4.5 av 5.
1295 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
900 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med skogschampinjoner
Betyg 4.6 av 5.
821 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselbackspotatis
Betyg 4.2 av 5.
463 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotskaka
Betyg 4.2 av 5.
1777 personer har röstat
Över 60 min att tillaga

Receptsamlingar (963)