Tsukune – Japanska kycklingköttbullar
Tsukune är namnet på de saftiga japanska kycklingköttbullarna som grillas på spett och är enklare än du tror att laga hemma. Vill du inte grilla? De går lika bra att steka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
500 g kycklingfärs
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
1 msk finriven ingefära
grillspett
ca 1 dl teriyaki- eller yakitorisås
Till servering
skivad salladslök
sesamfrön
kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett13 g
Salt3.9 g
Kolhydrater15 g
Protein28 g
Kommentarer
"Rulla till små bollar" 😂😂 lyckades jag INTE med. Men gott blev det ändå 😃
Jacqueline
2023-12-14Hej Jacquline och ni andra som kommenterat att smeten är svår att rulla. Vi har nu gått igenom receptet och uppdaterat det. Hoppas ni vill prova dessa fantastiska köttbullar igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-20Precis som många skriver här så går inte trä köttbullarna på spett. Jag läste inte kommentarerna men ville grilla de ändå. Det jag gjorde så stekte de mindre biffarna i stekpannan 1-2 min per sida och penslade tariyaki på dem, efter det var det möjligt att trä på spett och grilla dem därefter. Var perfekt resultat!
Lauras
2023-10-03För en som är lite snabb så skulle det stå tydligare att Teriyakisåsen ska penslas på. Men det blev goda små minibiffar som jag stekte i pannan🙂
Eva
2023-08-23