Tsukune är namnet på de saftiga japanska kycklingköttbullarna som grillas på spett och är enklare än du tror att laga hemma. Vill du inte grilla? De går lika bra att steka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Kontrollera noga innehållet i teriyaki- eller yakitorisåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För en som är lite snabb så skulle det stå tydligare att Teriyakisåsen ska penslas på. Men det blev goda små minibiffar som jag stekte i pannan🙂
Eva
2023-08-23Efter att ha läst tidigare kommentarer så gjorde jag så här. Vispade ägg, Rörde ner en dryg dl panko (för att stabilisera) och allt utom kycklinfärs. Lät vila ca 10 min. Blandade i kycklingfärs och in i kylskåpet. Lät vila nån timme. Gjorde bollar, ca 5 cm <80 gr, som fick vila kylskåp. Pensla. Sen airfryer. Slutresultatet blev riktigt bra. Men receptet håller inte vad det lovar. Tack för alla tidigare, hjälpsamma, kommentarer.
Mona
2023-07-31Jättegoda men precis som föregående kommentarer, omöjligt att grilla. Stekte i stekpanna istället. Uppskattat av vuxna o barn.
Josefine
2023-07-23