Hoppa till sidans innehåll

En av Sveriges inofficiella nationalrätter är utan tvekan kroppkakor. Den klassiska kroppkakan har ett krämigt, fluffigt yttre och ett härligt saftigt inre. Prova något av våra 7 favoritrecept. Och kom ihåg – övning ger färdighet!

Tips: Här hittar du fler recept på husmanskost!

 • Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

  Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

  Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.

  - Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

  Spara

 • Öländska kroppkakor

  Öländska kroppkakor

  Kroppkakor är klassisk svensk husmanskost när den är som bäst! Dessa kroppkakor med rimmat sidfläsk är en smaksensation som är väl värd tiden i köket! Servera kroppkakorna med lingonsylt och skirat smör.

  - Öländska kroppkakor

  Spara

 • Kroppkakor av kokt potatis

  Kroppkakor av kokt potatis

  Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.

  - Kroppkakor av kokt potatis

  Spara

 • Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör

  Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör

  Kroppkakor är en husmansklassiker – här fyllda med isterband istället för fläsk och serverade med rårörda lingon och brynt smör. Kroppkakorna gör du av pressad potatis, ägg, salt och mjöl och smaksätter med frästa isterband, lök, kryddpeppar och persilja. Stek i smör. Enklare än du kanske tror!

  - Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör

  Spara

 • Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon

  Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon

  Dessa vegetariska kroppkakor med rårörda lingon är helt utsökta. Kroppkakorna fyller du med en smakrik röra av lök, svamp och persilja före de kokas. Servera sedan med nyrivna, krispiga morötter och de rårörda lingonen.

  - Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon

  Spara

 • Kroppkakor med rotfrukter

  Kroppkakor med rotfrukter

  Här är ett delikat recept på klassiska kroppkakor med rotfrukter som alltid är lika gott och uppskattat! Servera kroppkakorna med frästa morötter, palsternacka, gräslök, lök och fläsk samt rårörda lingon.

  - Kroppkakor med rotfrukter

  Spara

 • Rödbetskroppkakor med renskav

  Rödbetskroppkakor med renskav

  Ett härligt recept på annorlunda och färgglada rödbetskroppkakor med renskav. Du gör kroppkakorna av bland annat potatis, rödbetor och ägg. Fyllningen gör du av renskav, murklor och lök. Vackert och gott!

  - Rödbetskroppkakor med renskav

  Spara