Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassiska kroppkakor

Ett härligt recept på klassiska kroppkakor med fläskfyllning. Du gör kakorna av potatis, fläsk, lök, ägg och mjöl. Servera de goda kroppkakorna med skirat smör och saftiga rårörda lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Skär fläsket i 1/2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs fläsket med löken. Blanda i kryddpepparn på slutet. Låt blandningen svalna.
  4. Skala och pressa potatisen.
  5. Blanda i ägg, salt och mjöl. Arbeta inte degen längre än nödvändigt.
  6. Forma degen till en dm-tjock rulle. Mjöla den lätt så att den inte klibbar. Dela degen i 8 skivor (för 4 port).
  7. Doppa handflatan i mjöl och lägg en skiva av potatisblandningen i handen. Platta ut den så att den blir ca 2 cm tjock.
  8. Fördela fläsket i mitten av varje kaka. Vik ihop och forma till en boll.
  9. Koka upp saltat vatten. Lägg i kroppkakorna. Låt dem sjuda sakta i 10 minuter efter det att de flutit upp till vattenytan.
  10. Servera med skirat smör och rårörda lingon. Man kan även dela kroppkakorna och steka dem i smör.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg oskalad potatis
  • 300 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 1/2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
  • smör
Till servering
  • skirat smör
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?