Ett härligt recept på klassiska kroppkakor med fläskfyllning. Du gör kakorna av potatis, fläsk, lök, ägg och mjöl. Servera de goda kroppkakorna med skirat smör och saftiga rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2019
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör till stekning och uteslut brynt smör alternativt smält laktosfritt smör till servering.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat inklusive 25 g skirat smör och 1 msk rårörda lingon per portion.
Receptet har uppdaterats i April 2019.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ahmra
2021-10-23den här rätt finns i söt variant (kallas knödel öst och centraleuropa )fylld med plommon och rullad i blandning av socker (honung) och stekt ströbröd , samt matsked vaniljsocker , ett i degen, och ett i ströbröd medan den steks
Ahmra
2021-10-23som vegan fyllning kan man använda kokta mosade gröna linser blandade med (färsk) lök , s i små bitar, och utan ägg behövs mindre mjöl för degen :=)
Catarina
2021-05-09Så de ska koka tills de flyter upp plus 10 minuter?