Klassiska kroppkakor
Ett härligt recept på klassiska kroppkakor med fläskfyllning. Du gör kakorna av potatis, fläsk, lök, ägg och mjöl. Servera de goda kroppkakorna med skirat smör och saftiga rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
300 g rimmat fläsk eller bacon
1 gul lök
1 tsk mortlad kryddpeppar
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
smör
Till servering
skirat smör
rårörda lingon
persilja (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive 25 g skirat smör och 1 msk rårörda lingon per portion.
Energi3747 KJ / 896 kCal
Fett52 g
Salt2.67 g
Kolhydrater84 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaken blev god, men de blev väldigt lösa och kletiga. Nästa gång får det bli mera mjöl.
Madelene
2024-10-16Det här receptet gick inte att halvera. Det blev en lös och kletig massa. Receptet enligt 4 portioner fungerade bra.
Isabelle
2024-06-23Jättebra recept. Rikligt med fyllning och en lättarbetad deg. Fungerar jättebra att frysa in styckevis, och sedan lägga i fryspåse och bara ta fram så många man behöver. Lika bra att göra en stor sats när man ändå håller på. Värm i saltat vatten på spisen.
Birgitta
2023-12-19