Kroppkakor av kokt potatis

Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat
28
Kroppkakor av kokt potatis

Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.

Kroppkakor av kokt potatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mjölig potatis
vatten att koka potatisen i
salt
1   stort ägg
2 1/2 - 3 dl  vetemjöl
1 tsk  salt

Fyllning

150 g  rimmat fläsk
1   gul eller röd lök
1 krm  vitpeppar
1/2 tsk  stött eller malen kryddpeppar

Kokning

2 l  vatten
1 msk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat

Kommentarer

Supergoda men jag gjorde mer fyllning

Helena

2023-02-05

Det godaste receptet.Mammas kroppkakor

Inger

2023-02-05

Jättegoda och superlätta att göra. Kommer att göra det flera gånger, men med olika fyllningar.

Siv

2022-11-21

Näringsvärde per portion

Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Klassiska kroppkakor
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
142 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palt
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öländska kroppkakor
Betyg 2.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga