Kroppkakor av kokt potatis

Betyg 4.4 av 5.
223 personer har röstat
41
Kroppkakor av kokt potatis

Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.

Kroppkakor av kokt potatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mjölig potatis
vatten att koka potatisen i
salt
1   stort ägg
2 1/2 - 3 dl  vetemjöl
1 tsk  salt

Fyllning

150 g  rimmat fläsk
1   gul eller röd lök
1 krm  vitpeppar
1/2 tsk  stött eller malen kryddpeppar

Kokning

2 l  vatten
1 msk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
223 personer har röstat

Kommentarer

Byter rimmat fläsk till rökt sidfläsk och utesluter kryddpeppar, det tycker familjen bäst om. Öka mängden fläsk och lök så blir det riktigt bra.

Ragnhild

2024-02-22

Provkoka en först för att se om det behövs mer mjöl, blir lätt för mjuk.

Bror

2024-01-30

Lite pyssligt men resultatet är värt det.

Lena

2024-01-28

Näringsvärde per portion

Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Klassiska kroppkakor
Betyg 4.5 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
158 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palt
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga