Kroppkakor av kokt potatis
Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
vatten att koka potatisen i
salt
1 stort ägg
2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
150 g rimmat fläsk
1 gul eller röd lök
1 krm vitpeppar
1/2 tsk stött eller malen kryddpeppar
Kokning
2 l vatten
1 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Innan det uppvispade ägget blandas i siktas mjölet ner i potatisen, blanda samtidigt in mjölen i potatisen.
Hans
2024-09-11Byter rimmat fläsk till rökt sidfläsk och utesluter kryddpeppar, det tycker familjen bäst om. Öka mängden fläsk och lök så blir det riktigt bra.
Ragnhild
2024-02-22Provkoka en först för att se om det behövs mer mjöl, blir lätt för mjuk.
Bror
2024-01-30