Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning

1 gul lök
2 msk smör
4 dl trattkantareller eller gula kantareller
1/2 tsk mortlad kryddpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Till servering

smör (att steka i)
råröda lingon
brynt smör
hackad persilja

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat

Kommentarer

Riktig favorit som vi gör minst en gång varje höst! 🍂 Godaste kroppkakorna jag smakat.

Camilla

2024-10-01

Tar lite tid men det är det allt värt det. Så himlans gott!

Hanna

2023-07-02

Hur blir dom stekta när man bara koker dom? ;)

Peter

2020-02-03

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 485 kCal
Fett14 g
Salt2.76 g
Kolhydrater74 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad