Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
1 gul lök
2 msk smör
4 dl trattkantareller eller gula kantareller
1/2 tsk mortlad kryddpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl grovhackade hasselnötter
Till servering
smör (att steka i)
råröda lingon
brynt smör
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2033 KJ / 485 kCal
Fett14 g
Salt2.76 g
Kolhydrater74 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktig favorit som vi gör minst en gång varje höst! 🍂 Godaste kroppkakorna jag smakat.
Camilla
2024-10-01Tar lite tid men det är det allt värt det. Så himlans gott!
Hanna
2023-07-02Hur blir dom stekta när man bara koker dom? ;)
Peter
2020-02-03