Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
3Klimatsmart
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mjölig potatis
1   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt

Fyllning

1   gul lök
2 msk  smör
4 dl  trattkantareller eller gula kantareller
1/2 tsk  mortlad kryddpeppar
1/2 tsk  salt
1/2 dl  grovhackade hasselnötter

Till servering

smör (att steka i)
råröda lingon
brynt smör
hackad persilja

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt (dock går det inte att bryna mjölkproteinfritt smör till serveringen).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Tar lite tid men det är det allt värt det. Så himlans gott!

Hanna

2023-07-02

Hur blir dom stekta när man bara koker dom? ;)

Peter

2020-02-03

Godaste vegetarisk rätt någonsin! Brynt smör på stekta kroppkakor gör att maträtten upplevs som på bra restaurang! Duktiga Ica Buffé, fortsätt så!

Lauras

2018-10-23

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 485 kCal
Fett14 g
Salt2.76 g
Kolhydrater74 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga