Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

21
2 Klimatsmart
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg
mjölig potatis
1
ägg
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt

Fyllning

1
gul lök
2 msk
smör
4 dl
trattkantareller eller gula kantareller
1/2 tsk
mortlad kryddpeppar
1/2 tsk
salt
1/2 dl
grovhackade hasselnötter

Till servering

smör (att steka i)
råröda lingon
brynt smör
hackad persilja

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt (dock går det inte att bryna mjölkproteinfritt smör till serveringen).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Peter

2020-02-03

Hur blir dom stekta när man bara koker dom? ;)

Lauras

2018-10-23

Godaste vegetarisk rätt någonsin! Brynt smör på stekta kroppkakor gör att maträtten upplevs som på bra restaurang! Duktiga Ica Buffé, fortsätt så!

Näringsvärde per portion

Energi 2033 KJ / 485 kCal
Fett 14 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 74 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept