Impa på gästerna med en riktig höjdartårta – en supertjusig hög festtårta som dessutom blir till två när det är dags att äta. Här visar vi hur du gör, med en steg för steg beskrivning, ett praktiskt körschema och recept.
Följ denna beskrivning så kommer du att lyckas med dennna höga festtårta. Tårtan består av två tårtor, scrolla ner så hittar du recepten till bägge tårtorna samt graneringen.
Lägg en tårtbotten på den lilla formens löstagbara botten (för att den enkelt ska gå att lyfta av, hoppa över detta om du bara gör denna tårta). Pensla med lite sockerlag.
Bred på cirka ¼ av hallonmoussen i ett jämt lager med, ända ut till kanterna.
Pensla de resterande bottnar med sockerlag och bred på ytterligare ¼ mousse per botten.
Täck tårtan runt om med resterande mousse.
Doppa en palett eller stekspade i ljummet vatten och jämna till kanterna.
Pensla chokladbottnarna med lite sockerlag. Lägg en botten på ett fat.
Bred på hälften av chokladkrämen till ett jämt lager.
Lägg på ytterligare en botten och tryck försiktigt på samma sätt som tidigare. Bred på resten av chokladkrämen till ett jämt lager.
Lägg på ytterligare en botten och tryck försiktigt på samma sätt som tidigare. Bred på resten av chokladkrämen till ett jämt lager.
Lägg på den sista bottnen och tryck på samma sätt som tidigare. Doppa en palett eller stekspade i ljummet vatten och jämna till kanterna.
Placera hallontårtan på den stora tårtan, ta det lugnt så den inte tippar.
Skeda försiktigt över hallonsåsen och bred så att såsen rinner ner längs kanterna. Garnera tårtan.
Lyft försiktigt av hallontårtan, gärna med hjälp av dubbla stekspadar, och ställ på ett litet tårtfat. Ta bort garneringen från chokladtårtan och skeda över chokladglasyren. Garnera på nytt.
Det är dessa recept som denna höga festtårta bygger på.
Det är några bottnar att baka till tårtan. Men med smart planering slipper du stressen samma dag som du ska bjuda på den. För det mesta går att förbereda!
1-2 dagar i förväg
Dagen innan
Innan servering