Gör egna bagels
Matskola
Här visar vi steg för steg hur man gör saftigt härliga bagels hemma.
Matskola
Har du någonsin funderat på hur man gör egen tortelloni? Vi visar steg för steg hur du får till det perfekta viket för magiskt god fylld pasta!
Tips: Här hittar du alla våra recept med fylld pasta.
Skär ut ca 8 x 8 cm stora kvadrater. Lägg ca 1 tsk fyllning per ark.
Pensla kanterna med lite vatten. Vik över ena hörnet så det blir en triangel och se till så att all luft trycks ut.
Vik över fyllningen mot spetsen.
Vik upp spetsen och lägg snibbarna omlott mot dig.
Nyp ihop snibbarna så att de fäster.
Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!
En rykande het buljong blir till en komplett måltid när du toppar den med proteinrika ägghalvor och laxbitar. Tortelloni bjuder på kolhydraterna och brysselkålen på vitaminerna, så kostcirkeln är sluten!
En busenkel middag som tillagas i ett nafs! Den basilikadoftande tortellonin får puttra i en mustig tomatsås och serveras med krämig, vit mozzarella. Här är de rena italienska smakerna är i perfekt harmoni. Toppa pastan med nykokt broccoli och tomat och ät er mätta.
Undrar du också vad som är skillnaden mellan tortellini och tortelloni? De liknar varandra i form och är båda fyllda pastasorter, men tortellini är traditionellt sett mindre än tortelloni. Förutom storleksskillnad så fylls tortellinin ofta med fläskkött och parmesanost, medan tortellonin ofta har en fyllning av ost som ricotta och grönsaker.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur man gör saftigt härliga bagels hemma.
Buffé besöker
Följ med på ett besök till omsusade Pastafabriken på Österlen och ta del av deras mest oemotståndliga pastarecept, från hemgjord tortelloni till klassisk carbonara. Äkta italienskt mathantverk – på ren skånska.
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Här visar vi hur du gör italiensk porchetta, en ugnsstekt, örtkryddad fläskkarrérulle.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du gör hemgjorda kroppkakor och bjuder på våra bästa recept
Matskola
Med rätt teknik är det lätt att öppna denna delikatess.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du lyckas med hemmagjorda dumplings.
Matskola
Bästa sättet att skära vattenmelon är i stavar. Här visar vi hur du skär, steg för steg.
Lager på lager
Impa på gästerna med en riktig höjdartårta – god är den också!