Laxiga kroppkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxiga kroppkakor

Ett snabblagat recept på kroppkakor med fyllning av lax! Du gör kroppkakorna av mandelpotatis, ägg, mjöl, lax, rödlök, ost och stenbitsrom. Smakfulla och oemotståndliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och pressa potatisen.
  2. Tillsätt ägg, mjöl och salt. Blanda ihop till en deg. Forma den till en rulle. Skär i 12 skivor (för 4 port).
  3. Finhacka laxen. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, ost och stenbitsrom.
  4. Gör en fördjupning i varje skiva. Lägg ca 2 msk laxfyllning på varje skiva. Nyp ihop degen runt fyllningen och forma till en boll.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt koka tills de flyter upp.
  6. Servera med skirat smör, svartvinbärsgelé eller lingonsylt. En syrlig fänkålssallad passar bra till, t ex "Syrlig fänkålssallad med pepparrot".

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kokta mandelpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 rödlök
  • 80 g ost (boursinost)
  • 2 msk stenbitsrom
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan