Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kroppkakor med isterbandsfyllning och brynt smör

Kroppkakor är en husmansklassiker – här fyllda med isterband istället för fläsk och serverade med rårörda lingon och brynt smör. Kroppkakorna gör du av pressad potatis, ägg, salt och mjöl och smaksätter med frästa isterband, lök, kryddpeppar och persilja. Stek i smör. Enklare än du kanske tror!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker. Rör tills sockret löser sig.
  2. Kroppkakor: Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga- och svalna av i 5 minuter.
  3. Gröp ur isterbanden. Skala och finhacka löken. Grovhacka persiljan.
  4. Fräs isterbandsinkråmet med löken. Blanda i mortlad kryddpeppar mot slutet. Låt blandningen svalna.
  5. Pressa potatisen och blanda med ägg, salt och mjöl. Blanda sist i lök- och isterbandsblandningen och persiljan. Arbeta inte degen för länge.
  6. Forma degen till en 3 cm tjock rulle. Mjöla den lätt så att den inte klibbar och skär den i ca 2 cm stora bitar.
  7. Hetta upp en stekpanna och klicka i hälften av smöret, rör med en visp tills smöret är gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll smöret i en skål.
  8. Stek kroppkakorna på medelvärme i resten av smöret, ca 3 minuter på varje sida.
  9. Servera kroppkakorna med lingonen och det brynta smöret.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband och glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Rårörda lingon
  • 1 dl lingon
  • 2 msk strösocker
Kroppkakor
  • 1 kg potatis
  • 2 isterband
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 tsk hel kryddpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk smör
  • mjöl att forma kroppskakorna med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2920 kJ / 699 kCal