Här visar vi steg för steg hur du får till det rätta fraset på schnitzeln. Vi gör vår med skinkinnanlår, som är enklare att hitta i butik. Prova gärna också med kyckling, kalkon, aubergine eller zucchini.
Tips: Här hittar du alla våra
recept på schnitzel.
Banka ut en köttskiva i taget med eller kastrull eller kavel på en skärbräda, de ska bli 2–3 mm tunna. Banka rakt ner så att köttet inte går sönder.
Blanda vetemjöl med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölet.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Vänd köttskivorna i äggvispet.
Hetta upp rikligt med smör och olja i en stekpanna (så pass mycket att det nästan blir som en fritering). Vänta tills smöret har tystnat. Stek sedan schnitzeln ca 3 minuter på varje sida på medelvärme.
Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.