Hoppa till sidans innehåll

Det är skillnad på torsk och torsk - och torskrygg är bland det finaste man kan få från havet. Här beskriver vi skillnaden mellan olika delar av torsken och vad de bäst används till. Så att du enkelt kan göra rätt val i frysdisken.

Artikel i samarbete med Findus

Torsk till vardag och fest!

 • Torskfilé - populär vardagsfisk

  Torskfilé - populär vardagsfisk

  Torsk kännetecknas av sitt fasta vita kött med lameller som faller sönder lätt efter tillagning. Till exempel Findus torskblock är perfekta att tillaga som gratäng eller använda som huvudingrediens i en gryta eller soppa. Du behöver bara tina blocket lätt och sen skära i bitar efter önskemål.

  Helt enkelt en prisvärd klassiker som går snabbt och enkelt att använda i gratänger, soppor eller grytor.

 • "Fina filéer" av torsk

  "Fina filéer" av torsk

  Findus fina filéer av torsk är fina bitar med ren smak från ett friskt ishav. De blir snabbt infrysta efter fångst för att behålla den fina kvalitén och det saftiga köttet. Torsken är populär i hela familjen med sin lena, goda smak och eftersom den är lättlagad passar fina filéer utmärkt som både vardagsmat och helglyx.

  Enkel att panera med mjöl eller ströbröd och god att tillaka i ugn, i soppa, i en gryta eller i stekpanna.

 • Torskrygg - havets oxfilé

  Torskrygg - havets oxfilé

  Torskrygg är den finaste delen på fisken. Findus ställer extra höga krav på fiskens kvalitet och jämna fina bitar, som gör att hela fiskbiten blir färdig samtidigt. Då blir det lättare att lyckas riktigt bra vid tillagning av fisken. Förpackningen innehåller tre portionsbitar som är enkla att tillaga i ugn eller i stekpanna. Eller varför inte i ett foliepaket direkt på grillen.

  En lyxig favorit som ger dig restaurangkvalitet hemma i köket - och vem vill inte ha det?

3 recept med torsk