Torsk i ugn med dill- och citronsås
Ett härligt och lättlagat recept på torsk i ugn med en fantastisk dill- och citronsås. Den goda smaken av citron och dill från såsen läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Servera sedan fisken med knaprig broccoli, nykokt potatis och resten av citronklyftorna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g alaska pollok eller torskfilé
salt
peppar
2 dl smetana eller crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 521 kCal
Fett22 g
Salt3.07 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Garnera med räkor.
Bo
2024-12-11Jättegod rätt som är otroligt lättlagad. Såsen är en light version på norsk Sandefjordsås . Men utan att bli mindre god . Den rekommenderas starkt förtjänar över 4.5 i poäng.
Johannes
2024-12-10Jättegod! Vi tillsatte lite basilico till såsen, smakade toppen.
Gabrielle
2024-07-02