Fiskgryta med kokos, lime och torskfilé
En läcker och mättande fiskgryta som lagas med matiga torskfiléer, broccoli, purjolök och rotselleri. Basen består av krämig kokosmjölk. En supergod och lättlagad vardagsrätt. Servera gärna med ett gott surdegsbröd som man kan fiska upp den goda såsen med.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g frysta, tinade torskfiléer
2 lime
salt
peppar
1/2 purjolök
ca 150 g rotselleri
250 g frysta, tinade broccolibuketter
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
Till servering
dill
surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod rätt!!! Jag gjorde en variant och tillsatte också morot och en aning röd currypasta. Supergott!!!
Britt-marie
2024-09-29Väldigt fräsch och god gryta. Rotsellerin behövde kokas 5 min extra, men blev jättegod. Vi hade jasminris till istället för bröd.
Helen
2020-12-15Rotsellerin behövde ett par minuter längre än fisken. God gryta!
Ida
2020-07-01