Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med kokos, lime och torskfilé

En läcker och mättande fiskgryta som lagas med matiga torskfiléer, broccoli, purjolök och rotselleri. Basen består av krämig kokosmjölk. En supergod och lättlagad vardagsrätt. Servera gärna med ett gott surdegsbröd som man kan fiska upp den goda såsen med.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje torskfilé i tre bitar och lägg dem i en skål, pressa hälften av limen över fisken och smaksätt med salt och peppar.
  2. Skölj och skär purjolöken i grova skivor. Skala och skär rotselleri i små kuber, halvera broccolibuketterna och hacka vitlöken.
  3. Häll i olivolja i en gryta. Varva grönsaker och fisk. Häll på kokosmjölken och vattnet. Sätt på locket och låt det hela koka upp, låt sjuda sakta i ca 10 minuter, utan lock, tills fisken är klar. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  4. Till servering: Garnera med dill och servera med ett gott surdegsbröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g frysta, tinade torskfiléer
  • 2 lime
  • salt
  • peppar
  • 1/2 purjolök
  • ca 150 g rotselleri
  • 250 g frysta, tinade broccolibuketter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 1/2 dl vatten
Till servering
  • dill
  • surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?