Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.

Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

1   morot
1/4   spetskålshuvud
saften av 1/2   citron
ca 2 krm  socker

Vitlökscrème

2   skalade vitlöksklyftor
200 g  färskost (av cream cheese-typ)
1 dl  naturell yoghurt
1 tsk  dijonsenap
1   paket fryst persilja (à 30 g)

Burgare

400 g  frysta, tinade torskfiléer
250 g  frysta, tinade laxfiléer
2   äggulor
1 msk  citronjuice
salt och vitpeppar
4   surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lakosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Tog två hela ägg och la till två msk potatismjöl för stabilitet.

Ann-mari

2021-07-24

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Biff Rydberg
Betyg 4.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt salt sill med lökgrädde
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pytt Jansson
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med svamp och grönkål
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga