Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème
Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.
Ingredienser
4 portioner
Kålsallad
1 morot
1/4 spetskålshuvud
saften av 1/2 citron
ca 2 krm socker
Vitlökscrème
2 skalade vitlöksklyftor
200 g färskost (av cream cheese-typ)
1 dl naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 paket fryst persilja (à 30 g)
Burgare
400 g frysta, tinade torskfiléer
250 g frysta, tinade laxfiléer
2 äggulor
1 msk citronjuice
salt
vitpeppar
4 surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tog två hela ägg och la till två msk potatismjöl för stabilitet.
Ann-mari
2021-07-24