Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

7
1
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.

Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

1 morot
1/4 spetskålshuvud
saften av 1/2 citron
ca 2 krm socker

Vitlökscrème

2 skalade vitlöksklyftor
200 g färskost (av cream cheese-typ)
1 dl naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 paket fryst persilja (à 30 g)

Burgare

400 g frysta, tinade torskfiléer
250 g frysta, tinade laxfiléer
2 äggulor
1 msk citronjuice
salt och vitpeppar
4 surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lakosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ann-mari

2021-07-24

Tog två hela ägg och la till två msk potatismjöl för stabilitet.