Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

7
1
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.

Skriv ut
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

1
morot
1/4
spetskålshuvud
saften av 1/2
citron
ca 2 krm
socker

Vitlökscrème

2
skalade vitlöksklyftor
200 g
färskost (av cream cheese-typ)
1 dl
naturell yoghurt
1 tsk
dijonsenap
1
paket fryst persilja (à 30 g)

Burgare

400 g
frysta, tinade torskfiléer
250 g
frysta, tinade laxfiléer
2
äggulor
1 msk
citronjuice
-
salt och vitpeppar
4
surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lakosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ann-mari

2021-07-24

Tog två hela ägg och la till två msk potatismjöl för stabilitet.

Testa liknande recept