Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kålsallad: Skala moroten, strimla kål och morot tunt. Lägg kålen och morötterna i en skål. Pressa över citronjuice, tillsätt socker, smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
  2. Vitlökscrème: Riv vitlöken och blanda med övriga ingredienser i en liten skål, smaksätt med salt och peppar och hackad persilja.
  3. Burgare: Skär fisken i grova bitar och lägg bitarna i en matberedare tillsammans med äggulor och citronjuice, smaksätt med salt och peppar. Kör matberedaren snabbt på puls ett par gånger så ni får en grov fiskfärs.
  4. Forma fiskfärsen till burgare. Grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
  5. Dela surdegsbrödet och stek hastigt i olivolja eller rosta det.
  6. Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen i salladen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lakosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Kålsallad
  • 1 morot
  • 1/4 spetskålshuvud
  • saften av 1/2 citron
  • ca 2 krm socker
Vitlökscrème
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 200 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 paket fryst persilja (à 30 g)
Burgare
  • 400 g frysta, tinade torskfiléer
  • 250 g frysta, tinade laxfiléer
  • 2 äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • salt och vitpeppar
  • 4 surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info