Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Det är enkelt att göra egna fiskburgare! Mixa torsk- och laxfilé med äggulor och citronjuice, forma färsen till burgare och grilla i 2-3 minuter på varje sida. Servera med en smarrig vitlökscrème och kålsallad i en surdegsbulle.

Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

1 morot
1/4 spetskålshuvud
saften av 1/2 citron
ca 2 krm socker

Vitlökscrème

2 skalade vitlöksklyftor
200 g färskost (av cream cheese-typ)
1 dl naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
1 paket fryst persilja (à 30 g)

Burgare

400 g frysta, tinade torskfiléer
250 g frysta, tinade laxfiléer
2 äggulor
1 msk citronjuice
salt
vitpeppar
4 surdegsfrallor eller hamburgerbröd (gärna surdegsbröd)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Tog två hela ägg och la till två msk potatismjöl för stabilitet.

Ann-mari

2021-07-24

Testa liknande recept

Fiskgryta med kokos, lime och torskfilé
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med svamp och grönkål
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskrygg på spett med broccoli, avokado, och apelsin
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpasta ”One pot Wonder ”
Betyg 3.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipajer med spenat och kumminost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga