Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En torkad svamp ska vara riktigt torr och då menar vi knastertorr. Här går vi igenom steg för steg hur du får den perfekt knastrigt supertorr.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra recept med svamp

  • Stor eller liten

    Stora svampar kan med fördel delas på mitten medan små svampar kan torkas hela.

    Svamptips: Pasta med ärtor och champinjonsås

  • Dags att torka

    Ta svampen och bred ut den på ett tidningspapper eller hushållspapper. Ställ in dem på lägsta värme i en varmluftsugn. Nu är det viktigt att temperaturen i ugnen inte når över 50 grader. Om ditt svampsjälvförtroende är på topp kan du testa att torka den i ett torkskåp eller någon annan plats där miljön är tillräckligt torr och varm.

    Svamptips: Svampsoppa med feta

  • Rör om

    Under tiden som svampen knastrar till sig i ugnen ska du med jämna mellanrum röra runt den. Svampar vill inte ligga för tätt under torkningsprocessen, då finns det risk att den möglar.

    Svamptips: Ljummen portabello- och linssallad med citronsås

  • Nu snackar vi torrboll

    En färdigtorkad svamp ska vara knastertorr. Så torr att den kan smulas sönder.

    Svamptips: Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

  • Hur ska svampen bo?

    Bäst trivs den i en glasburk med tättslutande lock.

    Svamptips: Crêpes med karljohanssvamp