Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

När det firas Thanksgiving står kalkon på menyn. Den serveras traditionellt med frukt och grönsaker men även en hel del andra sagolika tillbehör! Såhär fixar du ett perfekt thanksgiving-firande.

Av Mimmi Rydstrand
TIPS! Ännu mer kalkon? Här hittar du alla våra recept på kalkon!

7 recept till Thanksgiving

  • Preppa kalkonen

    När du gör kalkon måste du vara ute i god tid! Är den fryst ska den tinas i kylen minst två dagar innan. Men resultatet är förvånansvärt gott!

    - Kalkon

  • Fyllningen

    Ingen kalkon utan fyllning. Här stoppas den med allt från schalottenlök till russin och bacon. More is less!

    - Fyllning till kalkon

  • Ingen fest utan sås

    Ett tips är att använda skyn från kalkonen till såsen. Och gärna tillsammans med portvin och grädde. M-mmm, det vattnas i munnen!

    - Mormor Irenes kalkonsås

  • Fluffigt och mättande

    Sötpotatismos är ett måste till kalkonen. Det sägs att vi också äter med ögonen, och med denna färgexplosion mättar den inte bara magen.

    - Sötpotatismos

  • Karamelliserad brysselkål

    Här steks brysselkålen med en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker. Ett ypperligt tillbehör!

    - Karamelliserad brysselkål

  • Höstäppelsallad

    En fräsch sallad är a och o när det häller kalkonmiddag. Det är krispigt, sött, syrligt och mjukt. Komplett helt enkelt!

    - Sallad med höstäpplen

  • Majsbröd

    Det här brödet praktiskt taget smälter i munnen. Ett tips: använd brödet för att suga upp den goda såsen. Dubbelt så gott!

    -Cornbread

  • Pecanpaj

    Avsluta på topp med en krämig pecanpaj med mängder av vaniljglass till. Sen är det nog dags att inta soffläge!

    - Pecanpaj