Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cornbread

Cornbread är ett måste på thanksgivingmiddagen. Brödet praktiskt taget smälter i munnen och sötman kompletterar de andra salta rätterna otroligt bra! Brödet bakas med bland annat lättfil, majsmjöl och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
  3. Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
  4. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 125 g smör + lite till formen
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl lättfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?