Cornbread

Betyg 4.4 av 5.
87 personer har röstat
9
Cornbread

Cornbread är ett måste på thanksgivingmiddagen men passar även bra till heta grytor. Brödet praktiskt taget smälter i munnen och sötman kompletterar salta och heta rätter otroligt bra! Brödet bakas med bland annat filmjölk, majsmjöl och socker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Cornbread

Ingredienser

6 portioner
125 g  smör + lite till formen
1 1/2 dl  socker
2   ägg
2 1/2 dl  lättfil
1 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  majsmjöl
1 tsk  salt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och lättfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

På tok för sött! Kändes mer som sockerkaka än bröd.

Caroline

2024-04-17

Så fruktansvärt gott. Tack Moa D.T. i Lund för att jag fick smaka.

Susanne

2024-03-10

Supergod, jag byter ut vetemjölet mot glutenfri mix mjöl så att receptet passar mina behov. Brödet blir god till frukost eller som side dish för chilli con carne.

Mireya

2024-03-05

Testa liknande recept

Hush puppies – Friterade majsbollar med jalapeño
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Corn dog
Betyg 4.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria tekakor
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananbröd med jordnötssmör och chia
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga